Politie Drenthe

Maandag

Assen, 11-08-2008

Teveel gedronken

KLAZIENAVEEN Op de Langestraat in Klazienaveen hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 27 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,7 promille). Bovendien was de auto waarin hij reed niet verzekerd. Na het afnemen van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van twee uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-161365)

Computers gestolen

KLAZIENAVEEN Zondagmiddag rond 12.30 is ingebroken in een bedrijf aan de Heemst op het industrieterrein van Klazienaveen. Toen de eigenaar, die via het alarmsysteem was gewaarschuwd, bij zijn bedrijf kwam waren de daders al gevlogen. Door het verbreken van een raam was er ingebroken. Uit het bedrijf zijn meerdere computerkasten gestolen. (08-161280)

Op heterdaad aangehouden

HOOGEVEEN Kort nadat hij had ingebroken in een bouwkeet in het Burgemeester Tjalmapark in Hoogeveen hield de politie zondagavond in de omgeving de dader aan. Het betreft een 23 jarige inwoner van Hoogeveen. Agenten zagen hem op een fiets in het park en hielden hem staande. De fietstassen zaten vol met gereedschap dat afkomstig bleek te zijn uit de opengebroken bouwkeet. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (08-161341)

Auto vernield en eigenaar bedreigd

EMMEN De politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van een auto en het met de dood bedreigen van de eigenaar. Dit vond zondagavond plaats op een parkeerplaats aan de Minister Kanstraat in Emmen. Een 35 jarige inwoner van Emmen trof daar een drietal plaatsgenoten waar hij een geschil mee heeft. Het gesprek liep uit de hand waarna er een aantal ruiten van de auto van de Emmenaar werd ingeslagen en hij met de dood werd bedreigd. Hierna verdwenen zijn belagers. De man deed aangifte. (08-161344)

Verkoopwagen uitgebrand

HOOGEVEEN Op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Siemensstraat in Hoogeveen brandde zondagmorgen een verkoopwagen uit. De als verkoopwagen ingerichte vrachtwagen stond vlak bij een bedrijfspand geparkeerd. Ook dit pand werd door de brand licht beschadigd. De brandweer bluste de brand. De wagen ging helemaal verloren. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (08-161245)

Aanhoudingen na schoten op caravan

Op de homepage vindt u een bericht over een schietincident op een camping in Roden

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280