Politie Groningen

Maandag 11 augustus 2008

Provincie Groningen, 11-08-2008

Groningen: tegen geparkeerde autos

Een uitwijkmanoeuvre door een 35-jarige automobilist had zondagmiddag tot gevolg dat op de Heymanslaan diverse autos beschadigd raakten. De uit Groningen afkomstige bestuurder kreeg geen voorrang van een uit de Reigerstraat komende 27-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Groningen. In een schrikreactie week de 35-jarige uit, raakte een wegobstakel waarna de wagen via een aantal bosjes tegen een geparkeerde auto botste. Die wagen schoot vervolgens op een andere geparkeerde auto. De 35-jarige automobilist werd door
ambulancepersoneel behandeld. De man heeft vermoedelijk te hard gereden. De verkeerspolitie verrichtte onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen: woning leeggeroofd

Een woning aan de Klaprooslaan in Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag nagenoeg geheel leeggeroofd. Uit de woning verdwenen onder meer een wasmachine, een computer, een
koffiezetapparaat, een klein model koelkast, de televisie en de muziekinstallatie. De inbrekers konden hun slag slaan omdat de bewoner met vakantie is. In de woning werd een ravage achtergelaten. De politie is met een buurtonderzoek begonnen.

Groningen: brommer uit de koers

Een 20-jarige bromfietser raakte zondagavond uit de koers op de Kastanjelaan en botste op een geparkeerde auto. De man werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. De bromfietser, die naar alcohol rook, weigerde een alcoholtest te ondergaan. Tegen hem wordt proces-verbaal wegens weigering van een bloedproef opgemaakt.

Groningen: tasjesrover gegrepen

Twee bewoners van de Nieuwe Kijk in t Jatstraat wisten zondagavond een tasjesrover te achterhalen. Beide mannen hoorden hulpgeroep op straat en zagen iemand met een tas wegrennen. Deze bleek te zijn weggegrist van de rolstoel van een 53-jarige vrouw. De beide mannen, 20 en 25 jaar, zetten de achtervolging in en ontdekten de dader enkele tientallen meters verderop tussen een auto. De man gaf de tas af maar had volgens zijn zeggen niets met de beroving te maken. Hij wist in alle consternatie weg te komen. De tas werd met inhoud aan de vrouw teruggeven. De politie probeert alsnog achter de identiteit van de tasjesrover te komen.

Groningen: chillend de cel in

In de Peperstraat werd zondagnacht een 19-jarige uit Leusden afkomstige man aangehouden die volledig van de wereld was. Met een fles sterke drank in de hand, lag de persoon in kwestie tussen enkele fietsen, allerlei wartaal uitkramend. Hij werd boos toen de politie hem vanwege openbare dronkenschap en voor zijn eigen veiligheid wilde oppakken. De 19-jarige vond dat hij alleen maar lag te chillen. Hij is ingesloten.

Groningen: agenten belaagd

Agenten hadden zondagochtend hun handen vol aan een ruzie tussen twee jongens op de Grote Markt. Toen de politie de vechtenden uit elkaar probeerde te halen, richtte de agressie van zon twintig toekijkende jongeren zich op de agenten. Een agente werd daarbij fors beledigd en bedreigd door een 19-jarige inwoner van Hoogezand. In een poging de man aan te houden, probeerde hij een aantal keren een politieman in het gezicht te slaan. De politie moest geweld gebruiken om hem te kunnen arresteren. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt door de agenten aangifte gedaan.

Musselkanaal: controle in de natuur

De politie heeft zondag in Musselkanaal samen met de provincie, Staatsbosbeheer en de Hengelsportfederatie controles gehouden. Er werd gecontroleerd op de visserijwet, de jachtwet en de flora- en faunawet. aan de Zuider Kanaalweg een visserijcontrole gehouden. Daarbij zijn de volgende overtredingen geconstateerd: vissen zonder toestemming (4x), ondermaatse vis niet terugzetten (1x), vissen met te veel hengels (2x), verboden katapult hebben (1x), vuur aanleggen in een natuurgebied (1x), auto plaatsen op een plek waar men alleen te voet mag komen (3x).

Delfzijl: doorrijder aangehouden

Een 41-jarige man uit Farmsum is zondagochtend in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige fietser uit Delfzijl te hebben aangereden. De fietser reed over de Nieuweweg in zijn woonplaats, toen hij werd aangereden door een auto uit tegenovergestelde richting. De automobilist reed na de aanrijding door. De fietser is met verwondingen aan onder anderen zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. Op basis van getuigenverklaringen kon de automobilist worden achterhaald. Hij is aangehouden. Een ademanalyse resulteerde in een alcoholpromillage van 2,3. Onderzoek wees uit dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd voor rijden onder invloed. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De auto is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Enumatil: visserijcontrole

Bij een visserijcontrole in Enumatil zijn zondagavond acht vissers gecontroleerd. Vijf van deze vissers waren in overtreding. Eén visser viste met drie hengels. Vier vissers visten zonder schriftelijke toestemming.

Veendam/Westerbroek: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zondag op verschillende locaties een rijbewijs moeten invorderen. Op de N33 bij Veendam werd een 49-jarige automobilist uit Delfzijl geklokt op een snelheid van 160 km/uur. De maximum toegestane snelheid is hier 100 km/uur. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Op de Rijksweg West in Westerbroek was een 55-jarige motorrijder uit Paterswolde te snel. Hij werd geklokt op 130 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bovendien negeerde de man op de Energieweg een rood verkeerslicht. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een bekeuring voor rijden door rood licht.

Kloosterburen/Stadskanaal: jeugd veroorzaakt overlast

Bij een basisschool aan de Halsemastraat in Kloosterburen veroorzaakte een groepje jongeren zondagavond overlast. De politie trof drie jongens en twee meiden aan (16-19 jaar). Het vijftal was op het schoolplein alcohol aan het drinken. Het schoolplein is verboden terrein voor onbevoegden. De jeugd werd gesommeerd hun rommel op te ruimen. Met een bekeuring op zak zijn ze weggestuurd.

Ook in Stadskanaal hielden jongeren zich op bij een school. Aan de Meester Neuteboomstraat bevonden vier jongens uit Stadskanaal (16-21 jaar) zich op het dak van de school. Behalve dat het niet is toegestaan om op het dak te klimmen, is het schoolterrein ook verboden gebied voor onbevoegden. Ook zij kregen een bekeuring. Twee van hen waren al eerder gewaarschuwd.

Hoogezand: fietser gewond bij aanrijding

Een 6-jarige jongetje uit Hoogezand is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Het jongetje fietste met zijn vader over de Abraham Kuypersingel in Hoogezand. Het jongetje ontglipte aan de greep van zijn vader en stak de Andromeda over. Juist op dat moment reed daar een 68-jarige automobilist uit Opeinde. De bestuurder kon het jongetje niet meer ontwijken. De traumheli kwam ter plaatse. Het jongetje werd uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk een hersenschudding. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Drieborg: man vernielt auto

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 56-jarige man uit Finsterwolde aangehouden. De man had aan de Luppo Stekstraat in Drieborg de ruiten van de auto van zijn ex-vrouw vernield. De man is ingesloten voor nader onderzoek.