Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 11-08-2008

Man aangehouden

UTRECHT Een 29-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Op maandag 11 augustus omstreeks 03.45 uur meldde een alerte buurtbewoner dat hij breekgeluiden hoorde bij de woning waarvan de bewoners op vakantie waren. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. In de tuin van de woning trof de politie de Utrechter aan. In zijn kleding troffen politiemensen een mes aan. De woning vertoonde diverse breeksporen. De Utrechter is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Man betrapt met ongeldig rijbewijs

UTRECHT Een 25-jarige man uit Utrecht is betrapt op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Politiemensen zagen hem maandag 11 augustus omstreeks 00.10 uur over de Europalaan in een auto rijden waarvan een remlicht defect was. Uit de controle die volgde, bleek dat het rijbewijs van de Utrechter ongeldig was verklaard. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht en een 15-jarige jongen uit Soest zijn aangehouden op verdenking van vernieling.

Surveillerende politiemensen hoorden zondag 10 augustus omstreeks 19.50 uur glasgerinkel en onderzochten waar het vandaan kwam. Op de W. Dreeslaan zagen politiemensen dat er van een kantoor ruiten waren vernield en dat er personen wegrenden richting de Idenburgstraat. Na een achtervolging troffen de politiemensen de weggevluchte personen aan en werden aangehouden. De twee zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Betrapt op rijden onder invloed

UTRECHT Een 29-jarige automobilist uit Utrecht is betrapt voor het rijden onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen.

Op zondag 10 augustus omstreeks 17.20 uur kregen agenten het verzoek om te gaan naar de Zamenhofdreef omdat daar een persoon in de auto zat die mogelijk onwel zou zijn geworden. Na onderzoek troffen agenten daar de auto niet meer aan. De agenten die uitkeken naar deze auto werden aangesproken door twee mensen die vertelden bijna te zijn aangereden door een bestuurder van een personenauto. De bestuurder van deze personenauto was weggereden in de richting van de Zamenhofdreef/Gloriantdreef. Daar werd op de kruising voor de verkeerslichten de auto met de Utrechter achter het stuur aangetroffen.

De Utrechter bleek erg onvast ter been en sprak met dubbele tong. Op het bureau werd een bloedtest gedaan en zijn rijbewijs ingevorderd. Het NFI zal het bloed nader onderzoeken op het gebruik van verdovende middelen.

Getuigen gezocht

UTRECHT De politie zoekt eventuele getuigen van een schennispleging. De schennispleging vond zondag 10 augustus tussen 16.00 en 16.15 uur plaats op de Pablo Picassostraat. Een man, zittend in zijn auto, toonde zijn geslachtsdeel aan een jong fietsertje die hij naar zijn auto had weten te krijgen onder het mom dat hij haar wat wilde vragen.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen van het incident kontakt op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 van het politiebureau Utrecht west.