Politie Haaglanden

Persberichten 11 augustus

Haaglanden, 11-08-2008

Beschonken achter het stuur
Den Haag Vanwege haar opvallende rijgedrag hield de politie op zondag 10 augustus rond 21.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rijswijk staande op de Wellingtonstraat. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest; ze blies 910 ugl. Nadat de vrouw was aangehouden, bekende ze dat ze een busje pepperspray in haar handtas had zitten. Het busje is in beslag genomen. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Fietshandschoenen gestolen
Den Haag Een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op zondag 10 augustus rond 13.15 uur in de kraag gevat in een winkel aan de Wesselsstraat. De verdachte had twee paar fietshandschoenen weggenomen en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Den Haag De beveiliging van een warenhuis aan het Spui zag op zondag 10 augustus op camerabeelden dat een man en een vrouw omstreeks 15.15 uur flessen haarkleuring wegnamen. De politie hield de verdachten, een 22-jarige Haagse en een 27-jarige Hagenaar. Bij de fouillering kwamen de flessen tevoorschijn. De verdachten deden afstand van de flessen haarkleuring, maar ontkenden de diefstal. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Hardleerse verdachte
Den Haag Een agent hoorde zondagavond rond 19.15 bij de Goeverneurlaan/De Genestetlaan een enorm hard geluid. Vanuit de verte zag de politieman een scooter aankomen. Hij vermoedde dat onder de scooter geen uitlaat zat. Toen de bestuurder de politieagent in de gaten kreeg, remde hij hard af en ging te voet verder. De verdachte liep op de agent af. De scooter had inderdaad geen uitlaat. De 31-jarige Rijswijker werd staande gehouden en werd gecontroleerd. Het bleek niet te gaan om een scooter, maar om een bromfiets. Dit betekent dat een bestuurder een helm moet dragen, wat niet het geval was. Ook kon hij geen identiteitsbewijs overleggen, had nog een aantal openstaande boetes op zijn naam staan en stond diverse malen geregistreerd voor het rijden zonder rijbewijs. Het rijbewijs was namelijk tot juli 2010 ingenomen. De brommer is in beslag genomen. Tegen de Rijswijker werd proces-verbaal opgemaakt.

Man vernielt ruit van strandtent
Den Haag - De politie hield op zondag 10 augustus rond 22.00 uur een 22-jarige Hagenaar aan als verdachte van vernieling van een ruit van een strandtent aan de Strandweg. Een getuige had gezien dat de man de ruit intrapte. Ook had de man sneetjes op zijn been. Agenten namen de man mee naar het politiebureau. De Hagenaar was bij zijn aanhouding erg onrustig en rook naar alcohol. Gezien de dronken toestand kon de man vannacht eerst zijn roes uitslapen en wordt hij vandaag verhoord.

Aangehouden voor diefstal van bouwterrein
Den Haag - Agenten hielden op zondag 10 augustus rond 10.45 uur twee Hagenaars, beiden 29 jaar, aan voor poging tot diefstal van goederen van een bouwterrein in de Tipstraat. Een getuige, een 29-jarige Hagenaar, zag dat de mannen rollen dakleer in verpakking in een vuilcontainer gooiden en belde de politie. Agenten kwamen vervolgens ter plaatse en hielden twee mannen aan die voldeden aan het signalement. Ze werden meegenomen naar het politiebureau waar de Hagenaars bekenden dat zei de rollen dakleer wilden stelen.

Omstanders proberen aanhouding te voorkomen
Den Haag Een controle van een 16-jarige bromfietser uit Den Haag op de Laan van Wateringseveld liep uit op een aanhouding van vijf personen. De jongeman had geen bromfietscertificaat en was voor dit feit al meerdere keren beboet. Agenten besloten hem mee te nemen naar het bureau, maar dit zag de verdachte niet zitten. Direct belde hij zijn moeder en sprong vervolgens op zijn brommer met de bedoeling om weg te rijden. De agent sommeerde hem te blijven staan en uiteindelijk gaf de jongen zijn verzet op. Op het moment dat de agenten hem in de surveillanceauto wilden zetten, gingen diverse mensen zich ermee bemoeien. Door de omstanders werd over en weer gebeld en er kwamen meer personen bij het incident. Agenten werden beledigd en zelfs geschopt door een 10-jarige. Meerdere politie-eenheden kwamen eraan te pas om de rust terug te laten keren. De verdachten in de leeftijd van 44, 41, 40 en 10 jaar zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vier jongeren aangehouden voor bekladden met graffiti Voorburg (Leidschendam-Voorburg) Drie meisjes en één jongen (14 tot 17 jaar, afkomstig uit Den Haag, Voorburg en Leidschendam) werden op zondag 10 augustus om 16.20 uur aangehouden op de Via Verdi. Een getuige had gezien dat de vier met viltstiften een openbare tafeltennistafel hadden beklad. Op aanwijzingen van de getuige konden de vier worden aangehouden.

Man aangehouden voor mishandeling
s-Gravenzande Agenten hielden zondagmiddag 10 augustus omstreeks 15.20 uur een 41-jarige s-Gravenzandenaar aan omdat hij een 15-jarige Naaldwijker mishandeld zou hebben. Toen de jongen geld stond te pinnen op het Marktplein, kreeg hij plotseling een klap op zijn helm. Hij belandde vervolgens in een worsteling met een man die hij herkende als iemand waarmee hij afgelopen donderdagavond een woordenwisseling had vanwege geluidsoverlast. De man vond toen dat de jongen met zijn vrienden overlast veroorzaakte door luide muziek te draaien in een parkje en had hem daarop aangesproken. Op basis van het opgegeven signalement werd de man later aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend de jongen te hebben mishandeld. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder drinkt teveel
Pijnacker Omdat hij teveel gedronken had, hielden agenten maandagmorgen 11 augustus een 22-jarige man uit Pijnacker aan. De man reed omstreeks 01.00 uur op de Oostlaan toen de agenten hem controleerden. Omdat hij teveel gedronken had, hielden zij hem aan en brachten hem naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daar blies de beginnend bestuurder 570 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Jongens betrapt bij autoinbraak
Zoetermeer Een agent in vrije tijd betrapte zondagavond 10 augustus drie jongens toen zij op de Juweellaan inbraken in een auto. De agent waarschuwde direct zijn collegas die de drie aanhielden bij een winkelcentrum in de omgeving. De jongens, Zoetermeerders van 15, 16 en 17 jaar oud, werden naar het politiebureau gebracht waar hun ouders in kennis werden gesteld. De politie onderzoekt de zaak.