Gemeente Edam-Volendam

Edam-Volendam strijdt om titel Sportgemeente van het Jaar 2008

FC Volendam, selectie 2008 Volendam, 11 augustus 2008: De Gemeente Edam-Volendam heeft zich aangemeld voor de titel Sportgemeente 2008. Het is inmiddels de derde keer dat door de Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de Vereniging Nederlandse Gemeenten de verkiezing Sportgemeente van het Jaar wordt georganiseerd.

Onze gemeente dingt mee in de categorie kleine gemeenten tot 40.000 inwoners en zal uitkomen tegen zeven andere gemeenten. Dit jaar is het thema van de verkiezing Sport dichtbij; laagdrempelig sport- en beweegaanbod op buurt- of wijkniveau. Daarnaast wordt door de jury ook gelet op sportinfrastructuur, (top-)sportbeleid, financiën, participatie en accommodaties. Eind augustus maakt de organisatie bekend welke gemeenten zijn genomineerd en 24 september is de verkiezing.

Wethouder Kroon-Sombroek van Sport: Sport kent een lange en succesvolle traditie in onze gemeente. Op topsportniveau, maar zeer zeker ook in de breedtesport en daar mogen we best trots op zijn. De sportverenigingen in de gemeente timmeren behoorlijk aan de weg:De FC Volendam is natuurlijk gepromoveerd naar de eredivisie. En dat geldt voor meer teams in het amateurvoetbal en in het zaalvoetbal wordt al in de hoogste divisie gespeeld. Ook in het handbal wordt gepresteerd op het hoogste niveau. De turners, skeelers, schaatsers en atletiekers doen daar niet voor onder. En dan heb ik vast niet iedereen genoemd.

Het thema van dit jaar spreekt ook erg aan: Sport dichtbij. Op alle basisscholen in de gemeente geven trainers van verenigingen sportles in hun tak van sport. En steeds meer sportverenigingen willen hier aan meedoen. Zo maken onze jonge inwoners al snel kennis met verschillende sporten. Daarin speelt de gemeente een belangrijke rol in het kader van Buurt-Onderwijs-Sport. Beweging is nu eenmaal belangrijk. En nu maar hopen dat we worden genomineerd.