Persberichten Binnensticht, 12.05 uur

Utrecht, 11-08-2008

Drie mannen aangehouden in harddrugszaak

ZEIST Op 28 juli heeft de politie drie verdachten aangehouden voor het in bezit hebben van een aanzienlijke hoeveelheid drugs. Het betreft twee mannen van 20 en 25 jaar uit Zeist. De derde verdachte komt uit Soest en is 19 jaar oud.

De twee verdachten uit Zeist werden in een bestelauto in hun woonplaats gecontroleerd. Eén van de verdachten was een bekende de politie. Agenten stelden een onderzoek in de auto in. Zij troffen daarbij een op cocaïne gelijkend pakket aan. Een eerste test wees uit dat het inderdaad om cocaïne zou gaan.

Bij nader onderzoek kwam de naam van de derde verdachte, de 19-jarige verdachte uit Soest, naar boven. Hij was de eigenaar van de bestelauto. Ook hij werd vervolgens aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Alledrie de verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Gewapende overval

DE BILT Op zondagavond 10 augustus werd een gewapende overval op een benzinestation gepleegd.

Rond 22.40 uur kwamen twee mannen een benzinestation aan de Hessenweg binnen. Zij bedreigden de medewerker met een wapen en hij werd meerdere malen geslagen. Vervolgens gingen de verdachten er met een geldbedrag vandoor.

De medewerker belde 112, waarna de politie met meerdere eenheden met zwaailicht en sirene ter plaatse kwam. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Signalementen:

Beide verdachten waren jongemannen van vermoedelijk rond de 20 jaar,
1.75-1.80 meter en in het donker gekleed. Eén van hen had een zwarte trui met capuchon aan, met op de voorzijde van de trui een wit logo. De andere jongeman droeg eveneens een donkere trui met een capuchon.

Aan getuigen die de verdachten voor, tijdens of na de overval op of in de omgeving van de Hessenweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bromfietser gewond

ZEIST Op zondagavond 10 augustus ging een bromfietser onderuit en raakte gewond.

Rond 18.25 uur reed een 31-jarige bromfietser uit Zeist vanaf de Schaerwijdelaan rechtsaf de Oude Arnhemseweg op. Mogelijk door een combinatie van het feit dat hij een pizzadoos in zijn ene hand hield en zijn snelheid nam hij de bocht te ruim, kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht en raakte met een voetsteun de stoeprand. Daardoor verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Ondanks zijn helm liep hij letsel in zijn gezicht op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.