Ministerie van Defensie

11-08-2008 11:55

STAATSSECRETARIS DEFENSIE NAAR OLYMPISCHE SPELEN

Staatssecretaris Jack de Vries brengt een bezoek aan Beijing van 11 tot 14 augustus. Vandaag woont hij de wedstrijden bij van eerste luitenant Deborah Gravenstijn (judo, 57 kg) en later deze week ook nog van de judokaâs kapitein Guillaume Elmont (judo, 81 kg) en kapitein Mark Huizinga (judo, 90 kg).

Ook tekent de staatssecretaris tijdens zijn verblijf samen met de voorzitter van NOC*NSF, Erica Terpstra, een convenant waarin de samenwerking van Defensie met NOC*NSF is vastgelegd. De Defensie Topsport Selectie is een van de pijlers van deze samenwerking.

In totaal komen zeven militairen van de Defensie Topsport Selectie in actie. Gisteren beet wachtmeester Bas Verwijlen het spits af met zijn degen, maar miste de halve finale. In de tweede week komen sergeant Gregory Sedoc (110 meter horden), eerste luitenant Caimin Douglas (200 meter sprint en 4 x 100 meter estafette) en sergeant Dennis Bekkers (taekwondo, 68 kg) in actie.

De Defensie Topsport Selectie bestaat totaal uit achttien sporters die hun topsport combineren met een maatschappelijke carrière bij Defensie. Deze sporters laten zien dat Defensie en topsport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Want Defensie = Topsport!