UMC Utrecht


VENI en VIDI subsidies toegekend aan UMC

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft vandaag de resultaten van de Vernieuwingsimpuls 2008 bekend gemaakt. Het UMC Utrecht heeft hierbij in totaal zes VIDI toekenningen voor excellente researchers en vijf VENI subsidies voor recent gepromoveerde onderzoekers toegekend gekregen.

De Vidi-subsidie is bestemd voor onderzoekers die na hun promotie een aantal jaren onderzoek op postdocniveau hebben verricht. De onderzoekers hebben daarbij vernieuwende ideeën gegenereerd en deze succesvol zelfstandig tot ontwikkeling gebracht. Met de Vidi-subsidie krijgt elke onderzoeker in totaal maximaal 600.000 euro. Hiermee kan de onderzoeker vijf jaar lang een eigen onderzoekslijn ontwikkelen en één of meer onderzoekers aanstellen. De wetenschappers behoren tot de beste tien à twintig procent van hun vakgebied. Met de Veni-subsidie kunnen wetenschappers gedurende drie jaar ideeën ontwikkelen en onderzoeken. De subsidie bedraagt maximaal 208.000 euro per onderzoeker.

Vernieuwingsimpuls
De Veni-subsidie is een van de drie subsidievormen van de Vernieuwingsimpuls (www.nwo.nl/vernieuwingsimpuls). De andere twee subsidies zijn de Vidi-subsidie (voor ervaren postdocs) en de Vici-subsidie (voor zeer ervaren onderzoekers). De Vernieuwingsimpuls is opgezet in samenwerking met het Ministerie van OCW, de KNAW en de universiteiten.
De gehonoreerde Veni- en Vidi-subsidie projecten van het UMC Utrecht zijn opgenomen in de bijlage.

Download hier het bestand met de toegekende VENI's en VIDI's.

Voor nadere informatie:
UMC Utrecht, In- en Externe Communicatie
Linda Minnen en Ilse van Wijk, tel. 088 7557483 (buiten kantoortijden via 088 7555555) press@umcutrecht.nl
vrijdag 8 augustus 2008