Persberichten Heuvelrug, 12.10 uur

Utrecht, 11-08-2008

Brievenbus opgeblazen

AMERONGEN In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus werd een brievenbus opgeblazen. De politie zoekt getuigen.

Rond 00.45 uur kreeg de politie de melding dat de TNT-brievenbus op de kruising Dooiweg/Rijnstraat was opgeblazen. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad een vernielde brievenbus aan, de poststukken lagen op straat. De poststukken zijn door de agenten veiliggesteld en zijn later overgedragen aan TNT.

Een getuige had na de knal twee jongens weg zien rennen: blanke jongens, mager postuur, ± 1.85 meter, in ieder geval één van hen droeg een korte broek en een wit T-shirt. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek naar deze vernieling in. Zij vraagt daarom aan getuigen van de vernieling in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus rond 00.45 uur contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Beginnend bestuurder

RHENEN Aan het begin van de nacht van zondag 10 op maandag 11 augustus werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 00.55 uur werd een 22-jarige automobilist uit Veenendaal op de Nieuwe Veenendaalseweg gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 240 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.