Persberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 11-08-2008

Twee insluipingen

AMERSFOORT Op zondagmiddag 10 augustus werd bij twee woningen een insluiping gepleegd. De verdachte werd even later aangehouden.

Rond 16.00 uur had een 40-jarige bewoonster van een woning aan het Alberikpad de deur van de bijkeuken openstaan. Plotseling zag zij dat een vreemde man bij de bijkeuken wegliep en er via de achtertuin vandoor ging. Hij stapte in de brandgang op een fiets en reed weg. Vermoedelijk was de verdachte door de aanwezigheid van de bewoonster verrast, want hij had nog geen kans gezien iets te stelen. De bewoonster belde 112 en agenten gingen ter plaatse.

Aan de hand van het signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij de fiets van de verdachte achter een woning aan de Camera Obscurastraat staan. Vervolgens zagen zij dat de schuifpui van de betreffende woning op een kier stond. Gezien de mogelijkheid dat de verdachte zich in die woning bevond, besloten de agenten de voor- en achterkant af te zetten. Op het moment dat een agent naar de voorzijde van de woning liep, zag hij de verdachte echter op straat lopen.

De verdachte, een 36-jarige man uit Ede (Gld), werd daarop aangehouden. Hij bleek onder andere een laptop en een autosleutel bij zich te hebben, die uit de woning aan de Camera Obscurastraat waren gestolen. De gestolen spullen werden in beslag genomen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Grebbelinie

LEUSDEN Een jongen werd op zondagmiddag 10 augustus aangehouden omdat hij een informatiebord van de Grebbelinie had vernield.

Rond 14.50 uur zag een getuige een groepje jongens op de Kanaalweg bij een informatiebord van de Grebbelinie staan. Eén van de jongens sloeg meerdere malen tegen het bord, waardoor het glas werd vernield. De getuige waarschuwde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd een 16-jarige jongen uit Leusden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met zijn moeder is besloten het proces-verbaal voor afhandeling middels een alternatieve straf over te dragen aan Bureau Halt.

Vrouw mishandeld

AMERSFOORT Een vrouw werd op zondagochtend 10 augustus door een jongeman mishandeld.

Rond 05.15 uur liep een 19-jarige vrouw uit Leusden met een vriendin na een nachtje stappen over de Lieve Vrouwekerkhof. Zij zagen dat een jongeman probeerde met een sleutel het slot van zijn fiets open te maken, maar dat dit niet lukte, kennelijk omdat hij de nodige alcohol op had. De jongeman zag dat zij keken en kon dat kennelijk niet op prijs stellen: hij schold de 19-jarige Leusdense uit. Zij schold terug, waarna hij haar aanviel en haar hard in het gezicht sloeg. Zij kwam daardoor ten val en liep daardoor letsel aan haar hoofd en polsen op. Het slachtoffer werd opgevangen door het personeel van een horecagelegenheid en de politie werd gewaarschuwd. Bij de komst van de politie bleek de verdachte al te zijn gevlogen.

Aan de hand van meerdere getuigenverklaringen en de aangifte stelt de politie een onderzoek naar de verdachte in.