Gemeente Reimerswaal


Weer volop genieten van het Damse strandje Yerseke

Geplaatst op: 11-08-2008
door: ()

In week 31 werd het Damse strandje te Yerseke `op de schop genomen'. Het strandje was hoognodig aan een opknapbeurt toe en uitstel zou betekenen dat de situatie op het strandje deze zomer voor bezoekers niet optimaal zou zijn. Omdat de aannemer afhankelijk is van het getij en ook in verband met vakantiedrukte was de beste mogelijkheid week 31. Deze week was het namelijk giertij, dan is het water extreem laag waardoor er snel en adequaat het werk kon worden aangepakt. De werkzaamheden werden zo vroeg mogelijk in de ochtend gestart, zodat er uiterlijk tot 12.00 uur 's middags gewerkt zou worden. Op die manier zou de overlast voor de strandgasten zo min mogelijk zijn.

Enige overlast kon natuurlijk niet voorkomen worden, zo is er op donderdag 31 juli nog werk na 12.00 uur verricht. Dit werk was noodzakelijk omdat er nog enkele grote hopen zand bleven liggen die mogelijk voor kleine kinderen gevaar konden opleveren. Deze donderdag was echter ook de warmste dag van het jaar en door veel mensen werden de werkzaamheden als zeer vervelend ervaren. Wij betreuren dit, maar dit was een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Wij rekenen echter op uw begrip, de gemeente heeft dit werk uitgevoerd met maar één doel: U de rest van de vakantie te laten genieten van een mooi strandje.

De werkzaamheden zijn nu afgerond en het resultaat is een prachtig zandstrandje waar u de rest van de zomer weer volop van kunt genieten. Laten we hopen op nog een mooie nazomer met veel zon.