Gemeente Best

Best informatief, week 32 - 2008

Korte, maar hevige werkzaamheden in Best

In week 33 (vanaf 11 augustus t/m 15 augustus) vinden er verschillende werkzaamheden plaats in Best. Er is bewust voor gekozen om deze werkzaamheden in de schoolvakantie uit te voeren, zodat er het minste hinder van wordt ondervonden. Op vrijdag 15 augustus aanstaande zijn alle werkzaamheden afgerond. Bij slechte weersomstandigheden

Niet alleen wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Hoofdstraat, ook wordt in de Oranjestraat het riool vervangen. Daarnaast is er in deze week een afsluiting van de Oude Rijksweg en een deel van de Willem de Zwijgerweg. Deze laatste afsluitingen zijn nodig in verband met de verwijdering van verkeersregelinstallaties.

Willem de Zwijgerweg
De hoofdrijbaan van de Willem de Zwijgerweg wordt afgesloten tussen de rotonde met de Koningin Julianaweg en de kruising met de Prinses Beatrixlaan. De verbinding tussen de Prins Bernhardlaan en de Piet Heinstraat blijft open voor alle verkeer zodat de parallelwegen van de Willem de Zwijgerweg bereikbaar blijven.

Oude Rijksweg
De Oude Rijksweg wordt voor het doorgaande verkeer afgesloten tussen de Willem de Zwijgerweg en de rotonde bij Quatre Bras. De Eindhovenseweg blijft via de Oude Rijksweg vanuit Quatre Bras wel bereikbaar. De fietspaden langs de Oude Rijksweg (tussen de Willem de Zwijgerweg en de Speelheideweg) en een gedeelte van de Hogekampenweg (fietsbrug over de A2) worden vanaf 11 augustus ook een week afgesloten. Voor deze werkzaamheden zullen omleidingsroutes via de Hinkelbrits en de Sonseweg worden ingesteld.

Hoofdstraat
De Hoofdstraat wordt ingericht aks winkelstraat. Het doorgaand verkeer is afgesloten. De winkels zijn wel gewoon bereikbaar.

Oranjestraat
In de Oranjestraat wordt het riool vervangen. De Oranjestraat is afgesloten tussen de Secretaris L. Jansenstraat en de Meidoornstraat.

De buslijnen worden omgeleid.

Klik hier voor een overzichtkaart van de werkzaamheden. Klik hier voor een overzicht van de omleidingen.

3 vragen over het 112-Spektakel
Altijd al willen weten wat de hulpdiensten in huis hebben? Kom dan naar het 112-Spektakel!


1. Waar en wanneer is het 112-Spektakel?
Op zondag 7 september 2008 organiseren politie, brandweer en de geneeskundige diensten (GHOR en RAV) in Zuidoost Brabant van 11.00 tot 18.00 uur het 112-Spektakel. Dit evenement vindt plaats bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven en is gratis te bezoeken.


2. Wat is er te doen?
Tijdens het 112-Spektakel staat het werk van de hulpdiensten centraal. Zo zijn er demonstraties van politiepaarden en -honden en van duikers van de brandweer. De ambulancedienst laat zien wat ze doet, er staat een crashtender van de luchtmacht en wordt er onder meer informatie gegeven over brand-preventie en de gevaren van drugs en alcohol. Ook de Gemeenschappelijke Meldkamer, waarin de drie zuidoost-Brabantse hulpdiensten samenwerken, presenteert zich op het evenement.

De organisatie heeft daarnaast twee landelijk bekende artiesten kunnen vastleggen: Floortje (bekend van Idols 3 en 'Sterren dansen op het IJs') en de meidengroep Djumbo komen optreden tijdens het 112-Spektakel.


3. Waar kan ik meer informatie over het 112-Spektakel vinden? Speciaal voor het evenement is een website gemaakt: . Deze website is vooral leuk voor kinderen, met informatie over de hulpdiensten en het programma, een foto-impressie van het 112-Spektakel van 2004, en de sirenes van de drie hulpdiensten.

Ook kan er via de site een e-card worden verstuurd om zo vrienden en bekenden uit te nodigen. Hou de website goed in de gaten, want daarop staat steeds het laatste nieuws over het evenement!

Oud papier inzameling
Oud papier wordt in grote delen van Best aan huis opgehaald. Op een beperkt aantal plaatsen is het mogelijk om het oud papier naar een inzamelpunt te brengen. Naast de inzameling aan huis of bij inzamelpunten kunt u het oud papier op de milieustraat inleveren. Meer informatie over oud papier inzameling vind u op www.gemeentebest.nl > digitale balie > afval > oud papier inzameling.

Nationale Zwemvierdaagse in de Dolfijn
Van 11 tot en met 15 augustus vindt de Nationale Zwemvierdaagse plaats in zwembad de Dolfijn. Op deze dagen kan iedereen tussen 10.30 en 17.30 uur baantjes gaan zwemmen. Ben je 10 jaar of jonger dan moet je 10 banen zwemmen (250 meter). Ben je ouder dan 10 jaar dan is het 20 banen zwemmen (500 meter). Tijdens de Zwemvierdaagse is er muziek en liggen er extra spelelementen in het water.

De inschrijfkosten bedragen EUR 2,50 als je in het bezit bent van een abonnement van het zwembad. Als je geen abonnement hebt, dan kost de deelname EUR 4,00 en is het deelnemerskaartje alleen geldig gedurende de tijden van de Zwemvierdaagse. Inschrijven kan bij de kassa van het zwembad.

Ronald McDonald Kinderfonds

Als je deelneemt aan de zwemvierdaagse kun je ook meedoen aan de sponsoractie voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Bij de kassa kun je een sponsorkaart krijgen. Het sponsorgeld kan tot zondag 17 augustus ingeleverd worden.

Wat is er deze week te doen in Best?

Wat?

Wanneer?

Waar?

21 juli t/m 18 augustus

Expo Amateurkunst. Thema: de Nacht

Bibliotheek Best

21 juli t/m 17 augustus

Amateurkunstweken met als thema: Nacht

Bibliotheek Best & de Wig

12 augustus

Kindervoorstelling: De Lakei en de Prinses

Joe Mann Natuurtheater: 14.30 uur

Uitvoering reconstructie Wilhelminadorp
Aan de westzijde van de Koningin Julianaweg is vorig jaar begonnen met werkzaamheden aan de openbare ruimte. Deze werkzaamheden vinden plaats in het kader van het project `Reconstructie Wilhelminadorp'. Het gaat om onder meer het herinrichten van straten, de riolering en groen- en speelvoorzieningen.

Vanaf 11 augustus zal gestart worden met werkzaamheden in straten aan de oostzijde van de Koningin Julianaweg. Hierbij zijn onderstaande straten als eerste aan de beurt:


* Pater L.A. Bleysstraat (tussen Wilhelminaplein en Prof. Regoutstraat);

* Prof. T. Brandsmastraat (tussen Bernhard Beekmanstraat - Drs. J.L. Moonenstraat).

Aansluitend zullen meerdere straten in dit gedeelte van de wijk worden aangepakt. Tijdens de werkzaamheden wordt getracht de hinder zo beperkt mogelijk te houden.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor meer informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer E.J. van den Berg. Hij is telefonisch bereikbaar onder nummer 06-51314452. Voor overige onderwerpen kunt u contact opnemen met de heer R. van der Ham. Telefonisch bereikbaar onder nummer 06-55854860 of per e-mail r.vander.ham@gembest.nl.

Noodddoorsteek vervalt, bussluis aangepast
Werkzaamheden Paardenhei - Vlinderhei
Aan de Paardenhei en de Vlinderhei zijn het afgelopen jaar bouwwerkzaamheden en civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd. Dit was nodig voor de realisatie van een nieuw schoolgebouw met appartementen en de herinrichting van de openbare ruimte. Voor de realisatie van de bouw is de bussluis tussen de Paardenhei en Heivelden-Zuid opengesteld voor alle verkeer. Tevens is een nooddoorsteek gerealiseerd tussen de Schapenhei en Heivelden-Zuid.

De bussluis zal weer alleen opengesteld worden voor de bus. De nooddoorsteek zal komen te vervallen. De werkzaamheden hiervoor zullen, onder voorbehoud, worden uitgevoerd in week 33.

Wij hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer G. van Oorschot. Hij is bereikbaar onder nummer 0499-360364 of per e-mail g.vanoorschot@gembest.nl.