Veilig Amsterdam


Stadsdeel Bos en Lommer: Opening "Monument van trots"

Homomonument


* Geweld tegen homo's


5 augustus 2008

Onderzoek heeft uitgewezen dat de tolerantie ten aanzien van homoseksuele burgers landelijk gezien afneemt. Er zijn geen redenen om aan te nemen dat de situatie in Bos en Lommer veel zal afwijken van de landelijke trend. Ook in Bos en Lommer vormen homoseksuele burgers zodoende een maatschappelijk kwetsbare groep. Het stadsdeel Bos en Lommer heeft daarom besloten om in 2008 homoseksualiteit op buurtniveau zichtbaar te maken door diverse activiteiten te organiseren.

Tentoonstelling in publiekshal
Een van de activiteiten is de tentoonstelling âMonument van trotsâ die van 11 augustus tot 5 september in de publiekshal van het stadsdeel wordt getoond. De publiekshal is geopend op werkdagen van 8.00 tot
17.00 uur. De tentoonstelling "Monument van Trots" van Ihlia-Homodok (Internationaal Homo en Lesbisch Informatiecentrum en Archief) gaat over de geschiedenis van het homomonument aan de voet van de Westerkerk.

Uitnodiging
Het stadsdeel nodigt alle geinteresseerde bewoners, als ook maatschappelijke organisaties, sportverenigingen, vrijwilligers, schoolbesturen, docenten, politieke partijen en anderen betrokkenen van harte uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling "Monument van Trots" op woensdag 20 augustus.

De tentoonstelling zal worden geopend door diverse sprekers; waaronder Fouad Sidali (portefeuillehouder welzijn van Stadsdeel Bos en Lommer), Piet Boogert en Leontine Bijleveld (Stichting Homomonument) en Abdallah Tallal (Stichting Aknarij). Naast de toespraken zullen er verschillende videofragmenten worden getoond.

* Datum opening: woensdag 20 augustus 2008.
* Tijd: van 18.45 -19.30 uur.

* Plaats: Publiekshal van het stadsdeelkantoor Bos en Lommer, Bos en Lommerweg 250, Amsterdam.

Algemene informatie
Voor vragen kunt u bellen of mailen met Jose van den Berg; 020-581
2855, j.van.den.berg@bosenlommer.amsterdam.nl