Gemeente Zoetermeer

Werkzaamheden Afrikaweg en lus Zuidweg

Vanaf 11 augustus 2008 wordt in het kader van het Mobiliteitsplan Zoetermeer gewerkt aan de Afrikaweg en de lus Zuidweg. Het gaat om een verbreding van beide wegen. Hiermee kan het verkeer tussen Zoetermeer-Centrum en de wijk Rokkeveen beter doorstromen op het moment dat er file staat op de A12 richting Den Haag.

Op de Afrikaweg wordt tussen de Meerzichtlaan en de A12 een derde rijstrook aangelegd tot aan het voorsorteervak bij de aansluiting op de A12. Door de aanleg van deze strook kan al vanaf de Meerzichtlaan worden voorgesorteerd. Het verkeer naar Rokkeveen wordt hierdoor gescheiden van het verkeer richting Den Haag. Zo loopt het niet vast in de file richting Den Haag. Tijdens de werkzaamheden, die naar verwachting half september 2008 zijn afgerond, wordt de linkerrijstrook van de Afrikaweg (richting de A12) volledig afgesloten tussen 20.00 uur en 6.00 uur.

In de lus van de Zuidweg wordt tussen de Houtsingel en de A12 in noordelijke richting een derde rijstrook aangelegd. Hiervoor wordt de strook van de bushalte bij de Houtsingel doorgetrokken tot aan het voorsorteervak bij de aansluiting op de A12. Na de bushalte mag al het autoverkeer van de nieuwe rijstrook gebruik gaan maken. Het verkeer richting Zoetermeer-Centrum wordt dan gescheiden van het verkeer richting Den Haag. In zuidelijke richting wordt het voorsorteervak richting de Houtsingel verlengd, zodat het afslaande verkeer het overige autoverkeer niet hindert. In de periode van de werkzaamheden wordt tussen 20.00 uur en 6.00 uur één rijstrook volledig afgesloten. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de lus Zuidweg begin september 2008 gereed.