Gemeente Coevorden

De scholen zijn weer begonnen

De schoolvakanties zijn bijna weer voorbij, op 11 augustus beginnen in het noorden de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs weer. Een paar weken daarna zijn alle kinderen in Nederland weer naar school.

Dan zijn dagelijks in Nederland zo'n 2 miljoen kinderen onderweg van en naar school. Dat is dus ook weer even wennen! De start van het schoolseizoen in Nederland is een spannende, maar ook een levensgevaarlijke periode voor scholieren. Het aantal verkeersdoden en -gewonden onder scholieren neemt juist in die beginperiode toe. Met de actie "De scholen zijn weer begonnen", roept Veilig Verkeer Nederland, automobilisten op extra alert te zijn en goed op te letten, vooral op routes van en naar scholen.

Veilig Verkeer Nederland afdeling gemeente Coevorden speelt op verschillende manieren in op deze VVN campagne. Alle scholen krijgen posters en educatief materiaal om kinderen te informeren en adviseren over verschillende verkeersregels. In de gemeente Coevorden worden de bekende spandoeken pgehangen.