Gemeente Heemstede


Waar wordt gewerkt?
Werkzaamheden oever Dr. Schaepmanlaan
Werkzaamheden Glipperdreef
Werkzaamheden Zandvoortselaan
Werkzaamheden Blekersvaartweg
Herinrichting Van Merlenlaan

Werkzaamheden Glipperdreef

De gemeente wil komend najaar starten met de herinrichting van de Glipperweg tussen de Kemphaanlaan en Bennebroek. Op dit moment is een voorlopig ontwerp van deze herinrichting gereed. In het voorlopig ontwerp van het herinrichtingsplan wordt het volgende voorgesteld:
* Een vrijliggend fietspad aan beide zijden van de weg (1.8 meter breed)

* De rijbaan versmallen tot 3,5 meter.

* Het voetpad 1.5 meter breed.

* Aanleggen van een berm tussen de fietspaden en de rijbaan van 1.0 tot 1.5 meter.

* De huidige middenberm van de Glipperweg behouden.

Door de versmalling van de rijbaan en trottoir en de aanleg van de fietspaden kunnen de huidige bomen in de trottoirs niet blijven staan. Deze bomen worden vervangen door nieuwe bomen die tussen het fietspad en de rijbaan komen te staan. De bomen in de middenberm blijven vrijwel allemaal staan. Alleen de boom in de middenberm die recht voor de uitrit van Hagenduin staat zal sneuvelen om een volwaardige aansluiting van Hagenduin op de Glipperweg te kunnen realiseren.

Tijdens de herinrichting zal de rijbaan voorzien worden van nieuw asfalt en zal ook het riool worden vervangen. De herinrichting staat gepland in de komende winterperiode.

Klik hier op de tekening voor een vergroting.

Meer informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Sjoerd Vente van de afdeling Civiele Techniek en Bouwkunde, bereikbaar via telefoonnummer 023-5485787

---