Ingezonden persbericht

Bestellen:

Huub Stevens - Recht voor zijn raap
Huub Stevens - Recht voor zijn raap
Vaessen, T


Rechten van boek Ongezouten over Huub Stevens verkocht aan Duitsland

Wat weinig Nederlandse auteurs is gegeven gaat nu gebeuren met ONGEZOUTEN, een boek vol ervaringen, anekdotes en herinneringen van en over toptrainer Huub Stevens. De Duitse uitgever Riva Verlag heeft de strijd om de rechten voor de Duitse vertaling van het boek gewonnen.

Riva Verlag was, na het grote succes van de biografie van de Duitse doelman Oliver Kahn met een verkoop van meer dan 100.000 exemplaren, op zoek naar een waardige opvolger. Die hebben ze nu gevonden. Het boek van auteur Theo Vaessen zal dit najaar bij Stevens oude club FC Schalke 04 worden gelanceerd. De titel 'Geradlinig' was snel gevonden. De uitgever verwacht een verkoop van 30 a 40.000 exemplaren Commentaar van Huub Stevens: "Vanaf mijn eerste gesprek met auteur Theo Vaessen heb ik altijd geroepen dat voor mij de verschijning van het boek in Duitsland heel belangrijk was. Ik heb daar een groot deel van mijn trainerscarrière met heel veel plezier gewerkt en met dit boek kan ik op een mooie manier afscheid nemen van alle mensen die ik in die periode heb ontmoet.
Een boek vol ervaringen, anekdotes en herinneringen van en over toptrainer Huub Stevens. Maar daarnaast ook een analyse over het moderne trainerschap, welke eigenschappen heeft een trainer nodig om de top te halen.
Huub Stevens; kleurrijk, explosief, eigenzinnig, meedogenloos met een nauwelijks te evenaren doorzettingsvermogen, op handen gedragen door zijn fans. Nu weer terug in Nederland als trainer van PSV.
Vrijdagavond 15 augustus vindt in aanwezigheid van familie, vrienden en bekenden, waaronder veel oud-voetballers, de uitreiking plaats van het eerste exemplaar van ONGEZOUTEN.

Locatie: Philips-stadion (Huub Stevens zaal) te Eindhoven. Aanvang: 19.00 uur. Ontvangst vanaf 18.30 uur.

Zo is het gegaan, schrijf maar op, geen censuur of zelfverheerlijking Nog nooit in zijn leven heeft Huub Stevens een blad voor de mond genomen. Voor de buitenwereld recht voor zijn raap en keihard. Maar daarnaast ook een emotioneel mens. Een man die zich door de grootste tegenslagen in zijn leven niet liet ontmoedigen. Die als zoon van een ondergronds mijnwerker uitgroeide tot een Europese topcoach. Die op handen wordt gedragen door zijn fans en bovendien vanaf dit seizoen de topclub PSV onder zijn hoede heeft. In het boek HUUB STEVENS: ONGEZOUTEN heeft auteur Theo Vaessen, die eerder biografieën schreef over de oud-voetballers Arie Haan, Gerrie Mühren en Ruud Geels, het menselijke verhaal opgetekend van Huub Stevens. Het boek is niet alleen een chronologische weergave van zijn leven. Het is veel meer een antwoord op de vraag wat er nodig is om een toptrainer te worden in de keiharde voetbalwereld. Huub Stevens
Ook na zijn succesvolle loopbaan als rots in de branding bij Fortuna SC, PSV en Oranje bleef Huub Stevens actief en succesrijk. Hij was acht jaar jeugdcoördinator bij PSV en vervolgens gewaardeerd hoofdcoach bij Roda JC. Vervolgens nam hij vier clubs uit de Bundesliga onder zijn hoede: Schalke '04, waarmee hij prompt de UEFA Cup veroverde, Hertha BSC, FC Köln en HSV. Met de club uit Hamburg klom hij in zijn eerste seizoen uit een diep dal, bereikte zelfs Europees voetbal.
Als derde zoon van een ondergronds mijnwerker groeide hij op in een volkswijk in Sittard. Armoede was troef in het gezin, maar het wist te overleven. Ook wist het gezin de dood van vader Stevens, het hoofd te bieden. Hij verongelukte in een busje op de terugweg van zijn werk in Duitsland.
In het boek vertelt Huub Stevens hoe hij tal van problemen het hoofd bood en biedt, hoe hij omgaat met spanningen, hoe hij zijn spelers klaar stoomt voor hun werk op de grasmat, hoe hij de media tegemoet treedt en hoe hij zijn opzienbarende weg naar de top plaveide. `Alleen winnen vieren we', zegt hij ergens. Hij is niet alleen hard voor zichzelf, maar ook voor de mensen met wie hij werkt. Tucht, discipline en het nakomen van afspraken komen bij hem op de eerste plaats. Hij laat zich, oprecht als hij is, door niemand de kaas van het brood eten. Door hem gemaakte fouten erkent hij volmondig, al versmaadt hij schouderklopjes niet. Kortom, een man van alle seizoenen.
Theo Vaessen
Theo Vaessen was veertig jaar werkzaam als journalist bij het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger. Tijdens zijn journalistieke carrière volgde hij ongeveer dertig jaar het betaalde voetbal in Nederland en België en was hij de `vaste volger' van het Nederlands elftal. Was in die hoedanigheid aanwezig bij het WK-voetbaltoernooi in West-Duitsland en Spanje, het EK-voetbaltoernooi in voormalig Joegoslavië, Italië en West-Duitsland en het mini-WK- toernooi in Uruguay. Volgde ook veel Europacupduels van Nederlandse en Belgische topclubs. Bovendien maakte hij reportages over en interviews met bekende Nederlanders en Belgen voor de zaterdagbijlage van zijn krant. Bovendien schreef hij een grote reportage over zijn uitzonderlijke vlucht in een F-16-jet, waarin hij met de piloot Nederland binnen anderhalf uur rondde.
Eind 2007 kwam zijn biografie van Ruud Geels op de markt, een boek dat werd uitgegeven door House of Knowledge. Voor Vaessen aan de bio van Geels begon, schreef hij ook biografieën van de voormalige Ajacieden Arie Haan en Gerrie Mühren, twee boeken over de oprichters van grote Nederlandse bedrijven en een biografie van Paul Geerts, dertig jaar lang de tekenaar van de strip Suske en Wiske.