Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

REVOLUTIONAIR TORNADO-ZEIL BOOTH/NIEUWENHUIS GOEDGEKEURD VOOR OLYMPISCHE SPELEN

Qingdao / China, 11 augustus 2008

----------
Op maandag 11 augustus 2008 werd het revolutionaire Tornado-zeil van Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis (NED) definitief goedgekeurd voor de Olympische Spelen. Dat betekent dat de oranjezeilers de aan-de-windse gennaker mogen gebruiken tijdens de olympische zeilregatta in Qingdao. Daarmee hebben Booth en Nieuwenhuis vooral een voordeel tot een windsterkte van 11 knopen (kleine windkracht vier). Dan kunnen ze het voorzeil ook aan de wind gebruiken, wat een aanzienlijke snelheidswinst oplevert.

"Hij mag erop", aldus Pim Nieuwenhuis die net van een training met de Amerikanen terugkomt. "We hebben de stempels, dus de gennaker is officieel door de meting heen", voegt Booth eraan toe. Hij weet nog meer nieuws te brengen: "Ik fiets nu uit het botenpark, waar de Argentijnen ook bezig zijn met een dergelijk zeil." Espinola en Lange wonnen brons in Athene en zijn dus geduchte tegenstanders. "Ze werken met North Sails", vervolgt Booth. "Die hebben tevens de zeilen van de Italianen en Britten ontworpen. De Italianen zijn al ingemeten, maar de Argentijnen nog niet. Wie weet komen er nog meer aan-de-windse gennakers. Dit worden interessante Spelen." Bang is hij niet voor de laatste ontwikkeling bij de concurrentie: "Ze zijn erg laat, dus ik wens ze veel succes."

/// Einde

Voor meer informatie of aanvraag van interview, kunt u contact opnemen met: Diana Bogaards, perscontact Team Booth/Nieuwenhuis Chinese GSM: +86 13045009503
E-mail: Diana@diabo.nl

Team website: http://www.teamzwitserleven.nl/