Persbericht

Jong & Laan biedt klanten VerzuimSignaal in combinatie met Unit 4 Personeel & Salaris Online

Sliedrecht, 11 augustus 2008 - Jong & Laan biedt als eerste accountantsorganisatie haar klanten een totaaloplossing voor personeels- en salarisadministratie en verzuimmanagement door de combinatie van VerzuimSignaal van I-Signaal en Unit 4 Personeel & Salaris Online van Unit 4 Agresso. Door de bundeling van functies in één applicatie krijgen organisaties meer grip op het verzuim en kunnen ze sneller inspelen op het ziekteverloop van medewerkers. Hierdoor hebben ze de keuze of en hoe ze gebruik willen maken van een arbodienst, wat kan leiden tot besparingen van duizenden euro's per jaar.

Jong & Laan biedt Unit 4 Personeel & Salaris al langer aan haar klanten. De combinatie met VerzuimSignaal maakt dubbele invoer van personeelsgegevens overbodig. Dit levert duidelijke snelheid- en efficiencyvoordelen op.

Schroom
De accountantsorganisatie heeft een stevige positie in het MKB in Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Volgens Jong & Laan is haar nieuwe HR-dienstverlening niet alleen interessant voor het MKB maar ook voor grotere bedrijven. "We merken een groeiende interesse naar een totaaloplossing voor personeels- en salarisadministratie en verzuimmanagement", zegt André Straatsma, operationeel manager bij Jong & Laan. "Steeds meer bedrijven stellen één applicatie voor zowel personeels- en salarisadministratie als verzuimmanagement vaak als randvoorwaarde voor hun keuze. Bovendien neemt de schroom rondom online applicaties zoals personeel & salaris online en VerzuimSignaal af. Vandaar dat we VerzuimSignaal in combinatie met Unit 4 Personeel & Salaris Online hebben toegevoegd aan ons dienstenpakket. Dit past perfect bij onze visie op het uitbreiden van onze online dienstverlening."

Regie over verzuim
De accountantsorganisatie, met 28 vestigingen en 750 medewerkers, gebruikt zelf VerzuimSignaal al anderhalf jaar naar volle tevredenheid. Na de eerste ziekmelding krijgen vestigingsmanagers regelmatig signaleringen via VerzuimSignaal om bepaalde acties te ondernemen. "We hebben nu goed inzicht in het ziekteverloop vanaf de eerste ziektedag", zegt Straatsma. "Daarnaast hebben we specifiek verzuimbeleid ontwikkeld dat we in de applicatie hebben geïntegreerd. Hierdoor voeren we zelf de regie over het verzuim in onze organisatie". Het ziekteverzuim bij de Jong & Laan is in 2007 gedaald van 3,0 procent naar 2,4 procent. Straatsma: "Ik kan niet keihard aantonen dat dit door VerzuimSignaal komt, maar dankzij de integratie van deze software met Unit 4 Personeel & Salaris hebben we wel het gewenste inzicht om ons verzuimbeleid te perfectioneren".

(385 woorden)