Gemeente Bedum


Boorwerkzaamheden NAM-locatie bij Bedum

11 augustus 2008
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voert de komende weken werkzaamheden uit op haar locatie te Bedum. Het betreft boorwerkzaamheden aan de bestaande gaswinninglocatie Bedum aan de Wolddijk, waar sinds 1977 gas wordt gewonnen uit drie putten. Er wordt vanaf deze locatie een nieuwe gaswinningput geboord naar een nieuw deel van hetzelfde gasveld.

De werkzaamheden nemen ongeveer twee maanden in beslag en worden uitgevoerd met behulp van een moderne boorinstallatie met een hoogte van ongeveer dertig meter. Er zal 24 uur per dag gewerkt worden op de locatie. Rondom de boorinstallatie staat tijdelijk allerlei materieel dat nodig is voor de werkzaamheden. Om al het materiaal op de locatie te krijgen, zal gedurende een korte periode dagelijks een tiental extra transporten plaatsvinden. Deze materiaaltransporten starten komend weekend en duren enkele dagen. Op en rondom de locatie zijn diverse voorzorgsmaatregelen genomen om de gevolgen voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Met vragen over de werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer M. Lambers, afdeling Grondzaken en Vergunningen van de NAM, te bereiken onder telefoonnummer 0592-36 91 11.