Gemeente Coevorden

Succesvol bezoek Poolse delegatie Kutno aan Coevorden

Een delegatie van 11 vertegenwoordigers uit de Poolse stad Coevorden heeft afgelopen weekend een zeer geslaagd bezoek gebracht aan Coevorden. De Polen waren op uitnodiging van het bestuur van voetbalvereniging C.V.V. Germanicus in Coevorden. De voetbalvereniging organiseerde afgelopen weekend een internationaal toernooi waaraan ook MSK Kutno deelnam.

C.V.V. Germanicus zocht twee jaar geleden contact met MSK Kutno naar aanleiding van het vaststellen van de gemeentelijke notitie `Internationale Samenwerking'. Coevorden en Kutno hebben een belangrijke relatie. Beide gemeenten willen graag een definitieve treinterminal in Kutno om zo de verbinding tussen Coevorden en Kutno te optimaliseren. Daartoe bezochten delegaties van Coevorden en Kutno elkaar in het verleden, onder meer in 2006 toen een vertegenwoordiging van het college van burgemeester en wethouders van Coevorden naar Kutno reisde.

Plaquette

Tijdens het afgelopen weekend was een gezelschap van 35 Polen te gast bij het voetbaltoernooi. Afgelopen zaterdag 9 augustus is een vijfkoppige Poolse delegatie, waaronder de loco-burgemeester Zbigniew Wdowiak en de vice-voorzitter van de gemeenteraad Grzegorz Chojnacki, in het Kasteel ontvangen door burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Geert Braam. Na een stadswandeling door Coevorden stond een bezoek aan het Europark en de Euroterminal op het programma. Uit handen van de loco-burgemeester van Kutno ontving burgemeester Bouwmeester een plaquette met een felicitatie met het 600e herdenkingsjaar van het verlenen van de stadsrechten aan Coevorden en de waardering voor de lange stadstraditie. Zaterdagmiddag heeft de Poolse delegatie een gesprek gehad met een afvaardiging van het Coevorder bedrijfsleven. Daarbij is onder meer gesproken over de kansen voor de Poolse en Nederlandse bedrijven in elkaars land en de mogelijkheid om studenten uit te wisselen.