Politie Amsterdam-Amstelland

Persberichten Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nog steeds op zoek naar identiteit zwaargewonde fietser / Panamalaan (11/08/08)

De politie heeft nog altijd niet de identiteit weten te achterhalen van een slachtoffer van een aanrijding, zondagochtend op de kruising van de Panamalaan met de Borneolaan. Daarbij raakte een nog onbekende man ernstig gewond na een aanrijding tussen een bromfiets en een fiets. De bromfiets kwam vanaf de Borneolaan en wilde de kruising met de Panamalaan passeren. Daar botste de 38-jarige bromfietser met de fietser. Beide bestuurders werden overgebracht naar een ziekenhuis. De politie is op zoek naar de identiteit van de bestuurder van de fiets. Het signalement van de man is als volgt: - getinte man - 40 à 50 jaar
- lengte 1.75-1.80 - normaal postuur - kort zwart haar - roze overhemd (korte mouwen) - beige kortebroek (3/4) - zwarte slippers

Dode na schietincident in Buitenveldert / A.J. Ernststraat (11/08/08)

Bij een schietincident op de A.J. Ernststraat is vanochtend uur een 34-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer is van Surinaamse komaf en een bekende van de politie. Het gaat vermoedelijk om een afrekening in het criminele circuit.

De politie kreeg omstreeks tien uur een melding van een schietpartij. Het slachtoffer werd meerdere keren beschoten en overleed ter plekke. Ook de auto van een voorbijgangster werd geraakt.

De verdachten zijn gevlucht en de vermoedelijke vluchtauto werd kort daarop brandend aangetroffen in de Watergraafsmeer.

De Dienst Regionale Recherche, afdeling Zware Criminaliteit, hebben de zaak in behandeling. Specialisten van Bureau Forensische Opsporing zijn met een technisch sporenonderzoek bezig.