Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlands Skydiveteam gaat historie schrijven tijdens WK parachutespringen 2008

11 aug. 2008 Maubeuge, Frankrijk.

Erwin van den Braak, Koen van der Venne, Meüs van der Poel, Paul Hofstee en Arie de Jong (camera) van 4-mans formatieteam Dynamic Fource gaan dit jaar voor een historische notering op het wereld kampioenschap parachute springen in Frankrijk dit jaar. Tot 14 augustus strijden hier 80 teams uit 29 landen voor de titel wereldkampioen in 7 verschillende disciplines.

Regerend Nederlands Kampioen Dynamic Fource gaat daar voor een top tien notering, in de categorie FS4 Open, hetgeen de afgelopen 16 jaar (1992, 7e plaats is hoogste notering in afgelopen 20 jaar) niet is gelukt door de afgevaardigde delegaties. In totaal doen er in de categorie FS4 Open 24 landen mee. Favorieten voor medailles zijn Frankrijk, USA, Rusland, Canada, Noorwegen en het Belgische team van Hayabusa Defence.

Het doel tijdens deze wedstrijd is dat een team van vier skydivers tijdens een vrije val van 35 seconden zoveel mogelijk verplichte formaties vormt. Vierentwintig teams doen mee aan het kampioenschap formatiespringen die in 10 sprongen zoveel mogelijk punten moeten behalen door zoveel mogelijk figuren te maken.

Het maken van dergelijke figuren in zo'n hoog tempo vergt een intensieve training, waarvoor onder meer in Indoor Skydive Roosendaal is getraind. Als extra voorbereiding op de WK heeft Dynamic Fource in Maubeuge getraind, waarbij totaal 68 sprongen werden toegevoegd aan de 113 trainingssprongen in DeLand uit de Pilatus Porter. Mede door deze training verwachten ze een historische prestatie neer te kunnen zetten.

NOOT VOOR REDDACTIES: