Ingezonden persbericht


Persbericht

11 augustus 2008

Mondriaan Stichting benoemt Saskia Bos voor Biënnale van Venetië

De Mondriaan Stichting heeft Saskia Bos benoemd als curator van de Nederlandse inzending voor de 53e editie van de Biënnale van Venetië, die in 2009 zal plaatsvinden. Dit najaar wordt bekend welke kunstenaar Bos in Venetië zal presenteren.

Bos is sinds 2005 Dean of the School of Art aan The Cooper Union for the Advancement of Science and Art. Bos was tot die tijd directeur van Stichting De Appel en hoofd van het Curatorial Training programma (CTP) in Amsterdam. Zij werkte zeer internationaal, onder meer als curator van een groot aantal internationale tentoonstellingen en Biënnales.

Bij de Appel maakte zij meer dan honderd tentoonstellingen en werkte ondermeer samen met kunstenaars als Eija-Liisa Ahtila, Monica Bonvicini, Mark Dion, Olafur Eliasson, Mona Hatoum, Job Koelewijn, Mark Manders, Anri Sala en Rirkrit Tiravanija. Bos was daarnaast ook curator van onder meer de 3e Skulptur Biënnale Münsterland (2003), de 2e Berlin Biënnale (2001), de Nederlandse inzending op de Sao Paulo Biennale (1998), Aperto voor de Biënnale van Venetië (1988) en Sonsbeek '86 in Arnhem. Van 1999 tot en met 2002 was Bos President van IKT (International Association of Curators of Contemporary Art). Als auteur en redacteur werkt zij mee aan vele publicaties.

De Mondriaan Stichting is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending op de Biënnale van Venetië. Zij benoemt voor elke editie een curator, die vervolgens de kunstenaar selecteert.



Ingezonden persbericht