Persbericht

Nikon Europe vertrouwt op AXIANS voor vernieuwing netwerk

Utrecht, 11 augustus 2008 - Netwerkspecialist AXIANS heeft bij Nikon Europe B.V. de complete netwerkomgeving vervangen. In een korte tijd van amper een half jaar werd onder meer de storage-oplossing vernieuwd, een netwerkbeheersysteem geïmplementeerd en de Exchange-omgeving vervangen.

Nikon is wereldwijd marktleider in fotografie en de verwerking van beelden. Nikon Europe ondersteunt de Europese organisatie op ICT-gebied en zorgt onder meer voor de opslag van alle marketingmaterialen. Vanwege het groeiende productaanbod van Nikon en de daar uit voortvloeiende groeiende vraag naar opslagruimte voldeed de bestaande Fibre Channel SAN-oplossing niet meer. Met behulp van AXIANS heeft Nikon Europe deze vervangen door een Lefthand iSCSI-omgeving. Deze is gecombineerd met de netwerkbeheertool AXIANS Management System (AMS). Hierbij is gekozen voor de remote control-variant van AMS; dit houdt in dat AXIANS van een afstand kan ingrijpen als er netwerkissues zijn.

Niet alleen de storage-omgeving van Nikon Europe is vernieuwd, maar het totale netwerk is aangepakt. "De netwerkomgeving die we hadden liggen was aan vervanging toe", zegt Fred van Smaalen, IT Operations Manager bij Nikon Europe. "AXIANS heeft het klaargespeeld om de doelstellingen van het project - het vereenvoudigen van het beheer en het centraliseren van de intelligentie - naar volle tevredenheid en binnen erg korte tijd te halen."

"Nikon Europe heeft met dit project een echte branch office-in-a-box-oplossing gerealiseerd", zegt Rob Wennekendonk, Managing Director bij AXIANS Nederland. "Dat heeft onder andere gezorgd voor een verhoogde service naar de eindgebruiker, verbeterde functionaliteit en standaardisering. Met deze oplossing, die flexibel en schaalbaar is, is Nikon Europe helemaal klaar voor te toekomst."