Politie Hollands Midden Politie neemt vijf rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend vijf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Eén van de bestuurders veroorzaakte een aanrijding. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom hield de politie zondag 10 augustus rond 00.05 uur op de Van den Endelaan een 39 jarige automobilist uit Hillegom aan. Bij hem werd 685 ug/l vastgesteld.

In Oegstgeest hield de politie vrijdag 8 augustus rond 17.45 uur op de Rhijngeesterstraatweg een 69 jarige automobilist uit Oegstgeest aan. Bij hem werd 630 ug/l vastgesteld. Het was voor de man de vierde keer dat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. In 1999, 2001 en 2006 werd hij betrapt met uitslagen die lagen tussen 620 en 740 ug/l.

In Leiden hield de politie maandag 11 augustus rond 00.10 uur op de Lammenschansweg een 26 jarige automobilist uit Leiden aan. Bij hem werd 615 ug/l vastgesteld. Het was voor de man de tweede keer. In december 2006 werd bij hem 560 ug/l vastgesteld.

In Voorschoten reed zaterdag 9 augustus rond 03.20 uur op de Bertus van Akenlaan een 16 jarige bromfietser tegen geparkeerde auto's. Met een sleutelbeenbreuk werd hij overgebracht naar het LUMC. De jongen had drank op. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 735 ug/l.

Zondag 10 augustus hield de politie op de Koninklijke Marinelaan een 47 jarige automobilist uit Zoetermeer aan. Bij hem werd 940 ug/l vastgesteld.

Wel proces-verbaal geen invordering

Verder kregen nog zeventien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen, Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Leiden ( 4x ), Leiderdorp ( 3x ), Roelofarendsveen, Boskoop, Bodegraven, Zevenhoven, Waddinxveen, Moordrecht, Gouda.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Noordwijkerhout Aanhouding na vernielen van auto's

De politie heeft op zondag 10 augustus een 24 jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van het vernielen van een aantal auto's die geparkeerd stonden op de Dorpsstraat. Meerdere getuigen belde rond 02.00 uur de politie nadat zij gehoord en gezien hadden dat een groep personen door de straat liepen waarvan in ieder geval één persoon auto's vernielde.

Een getuige was de groep gevolgd en kon de politie vertellen dat de groep een woning aan de Van der Weijdenlaan waren binnengegaan. De politie heeft in de woning de Noordwijker aangehouden. Hij heeft op het politiebureau de vernielingen bekend. Waarschijnlijk zijn er meer dan 5 auto's beschadigd, de politie roept de benadeelden op aangifte te doen.

Waddinxveen Getuigen gezocht

Op zaterdag 9 augustus, rond 14.45 uur, kreeg de politie een melding dat een man onwel was geworden in het tunneltje onder Station Noord van de Staringlaan. Het ambulancepersoneel heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis. Naderhand deed de man aangifte bij de politie. Hij werd in het tunneltje mogelijk bedreigd door twee jongens op een scooter. Wat de jongens wilden, is onbekend, omdat de man vervolgens onwel werd.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die de twee jongens in de buurt van de Staringlaan gezien hebben zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gouda Politie houdt verdachte van bedreiging aan

De politie heeft zondagochtend 10 augustus een 33 jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van het bedreigen van twee vrouwen. De twee vrouwen liepen rond 02.00 uur over de Voorwillenseweg vanuit de stad naar huis toen een man op een snorfiets op hen af kwam rijden en hen zonder aanleiding bedreigde. De twee vrouwen zetten het op een rennen en wisten de Ouverturelaan in te komen. De man is hen achterna gegaan en haalde een steekwapen uit zijn broekzak waarmee hij de vrouwen wederom bedreigde. De twee vrouwen wisten weg te komen en verscholen zich achter een schuurtje.

Omwonenden werden wakker van het lawaai en belden de politie. De man op de snorfiets ging er vandoor richting het station van Goverwelle. Beiden vrouwen deden bij de politie aangifte van bedreiging. De politie zette een onderzoek in om de dader te achterhalen. Op basis van gegevens over het signalement kon de politie de verdachte de volgende ochtend in zijn woning aanhouden. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---