Politie Kennemerland

Nieuwsberichten Kennemerland

Kennemerland, 11-08-2008

Zware aanrijding, weinig letsel

ZANDVOORT, 10 augustus - Rond 15.30 uur zijn op de Boulevard Barnaart twee auto's frontaal gebotst. In één auto zat een gezin uit Amsterdam, vader, moeder en een peuter van bijna 1. In de andere auto een gezin uit Den Haag, vader, moeder en vier kinderen van tussen 2 en 10 jaar. Verder was een taxi op één van de auto's ingereden. Omdat het leek of diverse inzittenden gewond waren geraakt, zijn een aantal ambulances en de traumaheli ingezet. Uiteindelijk zijn de alle betrokkenen voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de Amsterdamse moeder een gebroken middenhandsbeentje had opgelopen en dat alle anderen niet gewond zijn geraakt. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.

Pas op met nieuwe buren

HEEMSKERK, 10 augustus - Een 82-jarige vrouw uit Heemskerk is heeft aangifte gedaan van diefstal van geld uit haar woning. Het slachtoffer kreeg zondag een vrouw aan de deur die vertelde dat ze nieuwe buurvrouw was en de woning binnenliep. Toen ze weg was bleek dat ze een bedrag van 2000 euro had ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt met name ouderen voor deze praktijken. De nieuwe buurvrouw-smoes wordt vaker gebruikt en werkt te vaak erg goed. Mogelijk is het beter om in voorkomende gevallen een eerste kennismaking in het huis van de nieuwe buurvrouw af te spreken.

Mogelijke inbrekers aangehouden

HAARLEM, 11 augustus - Rond 03.00 uur meldde een man die aan het werk was in een pand aan het Kennemerplein dat hij mogelijk inbrekers had betrapt. De man had gestommel gehoord en betrapte enkele mensen op een dakje aan de achterzijde van het pand. Hij wist één man vast te grijpen maar moest deze na een korte worsteling laten gaan. Politiemensen zijn op zoek gegaan naar de verdachten en wisten na enig zoeken drie mensen aan te houden die voldeden aan het opgegeven signalement. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Velsen, een 20-jarige Amsterdammer en een 15-jarige jongen uit Engeland. De politie onderzoekt wat ze precies op hun kerfstok hebben.

Aangehouden insluiper vaker actief

ZANDVOORT, 11 augustus - De politie in Zandvoort heeft vrijdag 8 augustus een 19-jarige Zandvoorter aangehouden voor een insluiping in een vakantiebungalow aan de Vondellaan. De man bekent bij de verhoren dat hij de afgelopen maanden diverse malen per week in het vakantiepark actief was. Hij beperkte zich tot de bungalows die niet waren afgesloten. Er zijn inmiddels 11 aangiften van insluipingen waarvoor de man in aanmerking komt. Mogelijk zijn er veel meer gedupeerden in het land die nog geen aangifte hebben gedaan maar wel zijn bestolen. Die worden verzocht zich te melden bij de politie in Zandvoort, tel. 0900-8844.

Auto's bekrast in woonwijk

HOOFDDORP, 11 augustus - Op Eiland 10 van de wijk Floriande zijn de laatste weken diverse geparkeerde auto's van bewoners van de straten Het Oerd en De Vleyen bekrast, waarschijnlijk door spelende buurtkinderen. Er worden onder andere namen en hartjes in de lak gekrast. De schade is soms groot en sommige mensen zijn al twee keer benadeeld. De politie stelt een onderzoek in en hoopt daarmee te voorkomen dat er meer auto's worden bekrast maar ook dat duidelijk wordt wie de schade hebben veroorzaakt. Als er inderdaad sprake is van jonge kinderen, is een strafrechtelijk onderzoek niet het primaire doel. Het verhalen van de aangerichte schade is dat wel. Mensen die weten welke kinderen de schade hebben veroorzaakt, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.