Gemeente Best

Werkzaamheden Best

11-08-2008

Hoofdstraat
Start: 9 juli 2008 - Afgerond: (onder voorbehoud) eind september 2008

De hoofdstraat wordt ingericht als winkelstraat. De werkzaamheden vanaf parkeerterrein Prinsenhof tot aan het Kruidvat zullen op vrijdag 15 augustus aanstaande grotendeels afgerond zijn.

Vanaf 18 augustus wordt verder gewerkt in de richting van de Oranjestraat. Deze werkzaamheden vinden plaats in drie fasen. In de eerste fase wordt gewerkt aan het gedeelte vanaf het Kruidvat tot aan Sigarenshop Jan v/d Berk. De tweede fase beslaat het stuk vanaf Sigarenshop Jan v/d Berk tot aan de Kiosk. Als laatste wordt in de derde fase gewerkt aan het gedeelte vanaf de Kiosk tot aan de Oranjestraat.

De uitvoering van de drie fasen zal ongeveer eind september afgerond zijn. Er wordt geprobeerd alles voor 21 september gereed te hebben in verband met de dan te houden Braderie. Onder andere slechte weersomstandigheden kunnen er echter voor zorgen dat dit streven niet gehaald wordt.

Mosselaarweg
Start: 18 augustus 2008 - Afgerond: (onder voorbehoud) begin september 2008.

Maandag 18 augustus wordt gestart met de aanleg van twee plateaus ter hoogte van de Driehoekweg en Aarleseweg. Deze werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren. Voor deze werkzaamheden worden omleidingsroutes ingesteld.

Oranjestraat
Start: 11 augustus 2008 - Afgerond: (onder voorbehoud) 15 augustus 2008

In de Oranjestraat wordt het riool vervangen. De Oranjestraat is afgesloten tussen de Secretaris L. Jansenstraat en de Meidoornstraat.

Willem de Zwijgerweg & Oude Rijksweg
Start: 11 augustus 2008 - Afgerond: (onder voorbehoud) 15 augustus 2008
De werkzaamheden aan de fietspaden duren enkele weken langer.

In week 33 (11 augustus t/m 15 augustus) worden twee VerkeersRegelInstallaties (V.R.I.'s) verwijderd: één in de Willem de Zwijgerweg ter hoogte van de Prins Bernhardlaan en de ander in de Oude Rijksweg ter hoogte van de Speelheideweg. In plaats van deze V.R.I.'s worden verkeersremmende maatregelen aangebracht.

Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk om een gedeelte van de Willem de Zwijgerweg en de Oude Rijksweg een week af te sluiten. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden vertragen waardoor de wegen langer afgesloten moeten worden.

Willem de Zwijgerweg
De hoofdrijbaan van de Willem de Zwijgerweg wordt afgesloten tussen de rotonde met de Kon. Julianaweg en de Prinses Beatrixlaan. De verbinding tussen de Prins Bernhardlaan en de Piet Heinstraat blijft open voor alle verkeer zodat de parallelwegen van de Willem de Zwijgerweg bereikbaar blijven.

Oude Rijksweg
De Oude Rijksweg wordt voor het doorgaande verkeer afgesloten tussen de Willem de Zwijgerweg en de rotonde bij Quatre Bras. De Eindhovenseweg blijft via de Oude Rijksweg, vanuit Quatre Bras, wel bereikbaar.

Fietspaden
De fietspaden langs de Oude Rijksweg (tussen de Willem de Zwijgerweg en de Speelheideweg) en een gedeelte van de Hogekampenweg (fietsbrug over de A2), tussen de Boslaan en de Oude Rijksweg worden vanaf 11 augustus a.s. ook afgesloten. Deze werkzaamheden zullen echter enkele weken langer gaan duren.Voor deze werkzaamheden worden omleidingsroutes via de Hinkelbrits en de Sonseweg worden ingesteld.

Busvervoer
Vervoersbedrijf BBA stelt omleidingen in voor de buslijnen.

Klik hier voor een overzichtkaart van de werkzaamheden. Klik hier voor een overzicht van de omleidingen.

Paardenhei - Vlinderhei
Start: 11 augustus 2008 - Afgerond: (onder voorbehoud) 15 augustus 2008

Nooddoorsteek vervalt, bussluis aangepast
Aan de Paardenhei en de Vlinderhei zijn het afgelopen jaar bouwwerkzaamheden en civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd. Dit was nodig voor de realisatie van een nieuw schoolgebouw met appartementen en de herinrichting van de openbare ruimte. Voor de realisatie van de bouw is de bussluis tussen de Paardenhei en Heivelden-Zuid opengesteld voor alle verkeer. Tevens is een nooddoorsteek gerealiseerd tussen de Schapenhei en Heivelden-Zuid.

De bussluis zal weer alleen opengesteld worden voor de bus. De nooddoorsteek zal komen te vervallen. De werkzaamheden hiervoor zullen, onder voorbehoud, worden uitgevoerd in week 33.
---