Nederlandse Tafeltennisbond

inclusief Trinko Keen
Tafeltennisploeg traint blessurevrij in Beijing, inclusief Trinko Keen

Twee keer per dag hebben de Nederlandse tafeltennissters de mogelijkheid om in de wedstrijd- of trainingshal van het Peking University Gymnasium zich voor te bereiden op de start van het olympisch landentoernooi op woensdag 13 augustus. Iedereen is topfit en klaar voor de ouverture.

Maandag 11 augustus kwam Trinko Keen langs om te sparren met Li Jiao. Keen had zich net als de dames gekwalificeerd voor Beijing, maar zijn voordracht werd uiteindelijk door sportkoepel NOC*NSF geweigerd. De Arnhemmer is nu in de Chinese hoofdstad in zijn hoedanigheid als bestuurslid van NOC*NSF en voorzitter van de Nederlandse atletencommissie. Behalve zijn officiële kleding had hij echter ook zijn tafeltennisbatje en -kleding meegenomen.

,,Iedereen heeft nu wel zoiets van, laat het maar beginnen", reageerde damesbondscoach Pieke Franssen. ,,Het was een prachtige belevenis om bij de openingsceremonie aanwezig te zijn, maar we willen graag nu zelf sportief laten zien wat we waard zijn."

Li Jiao, Li Jie en Elena Timina zijn topfit en zetten de puntjes op de i richting de opening van het landentoernooi tegen Nigeria (Woensdag 13 augustus 04:00 uur) en het tweede duel later op de dag tegen de Verenigde Staten (Woensdag 13 augustus 13:30 uur). Ook Europees kampioene Li Jiao wil graag beginnen. ,,Het is wel superleuk om in het olympisch dorp rond te lopen. Je komt veel bekende sporters tegen bijvoorbeeld. Maar ook ik wil graag gaan starten."

NTTB/HH