KNHS


Springpaarden ogen topfit
11 augustus 2008
Vincent Voorn

HONG KONG (KNHS) - De vijf Nederlandse springpaarden oogden tijdens de trainingsronde in het Olympische stadion van Hong Kong uiterst fris. De regen kwam met bakken tegelijk uit de hemel vallen, maar de temperatuur was uiterst aangenaam. Rob Ehrens zag al zijn vijf combinaties in de avonduren een aantal sprongen maken onder het felle schijnsel van de lichtinstallatie.

Blauwendraad's O'Brien oogde onder Angelique Hoorn (Wanneperveen) fris en sprong steeds met kracht en vermogen. Datzelfde gold ook voor de reserve combinatie Leon Thijssen (Baarlo) en Olaf. Audi's Apappilion Armanie met Vincent Voorn (Dinteloord) lijkt in supervorm te steken. De schimmel maakte een aantal zeer flitsende sprongen en dat kon ook gezegd worden van Opium VS, het paard van Marc Houtzager (Rouveen). En Eurocommerce Monaco tenslotte sprong met veel veerkracht onder Gerco Schröder (Tubbergen).
Sommige van de hindernissen waarover gesprongen werd zijn identiek aan de hindernissen die in Europa te vinden zijn op alle nationale en internationale concoursen. Anderen hebben een duidelijk Chinees stempel, maar ook daar reageerden de paarden niet op. Topfit is de conclusie die getrokken kan worden na de tien minuten die de springpaarden in de piste gezamenlijk hebben doorgebracht.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto Vincent Voorn en Audi's Alpapillon Armanie door: www.melissen.net