Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Eindelijk betere controle op het leerlingenvervoer

Eindelijk betere controle op het leerlingenvervoer

11-08-2008 * Vandaag maakte wethouder Asscher bekend dat er in dit nieuwe schooljaar 2008-2009 een verbeterde aanpak komt van het leerlingenvervoer. Op aandringen van de SP gaat de gemeente de komende tijd zelf de 30 scholen die het betreft benaderen om klachten te inventariseren. Op die manier kunnen op tijd maatregelen genomen worden als het weer mis gaat.
Al een aantal jaar is het vervoer van leerlingen naar scholen voor speciaal onderwijs niet goed geregeld. De SP heeft hierover al verschillende keren aan de bel getrokken en heeft in mei 2007 ook een eigen notitie over dit onderwerp ingediend. Bij de laatste raadsvergadering voor het reces heeft de SP aangedrongen op snelle verbetering omdat er nog steeds van alles mis was met het vervoer. Het was zelfs zo erg dat schooldirecteuren er wanhopig van werden.

Maureen van der Pligt
Wethouder Asscher was niet bekend met de wanorde die er nog steeds rondom het leerlingenvervoer bestond. De inbreng van de SP maakte duidelijk dat door teveel bureaucratie de klachten van ouders en scholen niet meer op de goede plek terechtkwamen. Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "Klachten moesten schriftelijk worden ingediend bij de gemeente en ouders en scholen waren dat moe, omdat ze te weinig vooruitgang zagen. Dus er werd niet meer schriftelijk gemeld bij de gemeente, maar alleen telefonisch gereageerd bij Connexxion. Deze telefoontjes worden vervolgens als melding geregistreerd en niet als klacht."

De SP heeft er bij de wethouder op aangedrongen om zelf achter de klachten aan te gaan als gemeente en de scholen gewoon direct te benaderen of er klachten zijn. Dit heeft wethouder Asscher nu opgepakt en vanaf vandaag gaat een medewerker van de gemeente elke dag de 30 scholen die het betreft bellen om te vragen of het vervoer goed loopt. Van der Pligt: "Wij zullen natuurlijk ook zelf de vinger aan de pols houden, maar ik ben blij met de acties vanuit de wethouder tot nu toe."