Nederlandse Vereniging van Journalisten

Academy

Hoe word ik een goede journalist?
(7 juli 2008)

Beste collega,

Noteer in je agenda op dinsdag 12 en woensdag 13 augustus: Summerschool - Hoe word ik een goed journalist? Deze summerschool organiseert ViP in samenwerking met de NVJ-Academy, speciaal voor startende journalisten. Twee dagen boordevol informatie, discussie, workshops en tips. En ook is er tijd ingepland voor kennismaking en ervaringsuitwisseling met collega's.

WAAROM MOET JE DEZE ZOMERCURSUS VOLGEN?
Je krijgt antwoord op de vraag hoe je je het beste verder kunt ontwikkelen.

In kleine groepen, krijg je veel persoonlijke aandacht. Dat begint al met een enquête vooraf, waarin we je wensen en talenten opsporen.

De cursus geeft overzicht, maar is vooral praktisch opgezet. Je krijgt veel bruikbare tips en gaat veel zelf aan de slag. Er zijn regelmatig informele momenten met cursisten en/of docenten.

De beide trainers zijn ervaren en enthousiast.

WIE ZIJN JE DOCENTEN?
De cursus wordt gegeven door de onstuitbare mediatweeling Jan en Nico Haasbroek. Twee echte omnivoren. Beiden werkten een leven lang voor alle media: radio, televisie, internet, kranten, weekbladen (HP, De Groene) en tijdschriften. Ze opereerden lokaal (AT5 - Amsterdam), regionaal (RTV Rijnmond - Rotterdam), landelijk (VARA, VPRO, Human en NOS Journaal) en internationaal (in Bonn en New York). Ze maakten programma's, leidden omroepen, schreven boeken over het vak en doceerden aan HBO's, Media Academie en universiteiten (RUG en UvA). Ook na hun prepensioen blijven ze actief met masterclasses, nieuwe media-initiatieven (Nieuw Rotterdam, webwerkplaats Limboland), buitenlandse projecten voor Press Now en met hun serie voor Broadcast Magazine: Eeneiige ondervragingen.

Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt. Misschien schuiven collega's een weekje hun vakantie op voor dit exclusieve aanbod, of blijven er voor thuis. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Stuur aangehecht aanmeldingformulier naar nvjacademy@nvj.nl

De summerschool wordt gehouden in het NVJ-gebouw, Johannes Vermeerstraat 22, Amsterdam. De kosten bedragen E 190,- all-in*. Daarin zit niet alleen het programma en complete catering overdag, maar ook het diner aan het einde van de eerste dag.

We hopen je in augustus te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

ViP-bestuur
NVJ-Academy