Rijkswaterstaat
nummer 48 - BHID
datum 8 augustus 2008

Start werkzaamheden A12 tussen Zoetermeer en Gouda

Snelheidsbeperking A12 vanaf 12 augustus aanstaande

Rijkswaterstaat werkt tot begin 2010 tussen Zoetermeer en Gouda in beide richtingen aan de verbreding van de A12. Om veiligheidsredenen geldt gedurende deze periode op verschillende delen van het traject waar werkzaamheden zijn, een maximum snelheid van 90 km per uur. Door deze verkeersmaatregelen kan het verkeer over, weliswaar versmalde, maar evenveel rijbanen rijden. De eerste snelheidsbeperking geldt op het traject van Waddinxveen tot het Gouwe aquaduct van 12 augustus tot 28 november. Vanaf 26 augustus geldt een snelheidsbeperking van Bleiswijk tot Gouda. Ook zal er veelvuldig in de nachtelijke uren gewerkt worden. Tijdens nachtelijke werkzaamheden geldt een maximum snelheid van 70 km per uur.

Werkzaamheden A12
De A12 is één van de oudste en drukste snelwegen in Nederland. Rijkswaterstaat moderniseert in het samenwerkingsproject 'De A12 vernieuwd op weg' het traject tussen Zoetermeer en Gouda. De weg wordt veiliger en het verkeer zal beter kunnen doorstromen.

Spitsstroken
Om de dagelijkse pieken in het verkeersaanbod op te vangen, krijgt de A12 spitsstroken in beide rijrichtingen tussen Zoetermeer-Oost en knooppunt Gouwe. Over een afstand van circa 11 kilometer ontstaat zo meer ruimte voor het verkeer in de spits.

De extra stroken worden aan de linkerkant van de weg aangelegd, langs de middenberm. Ze zijn smaller dan de overige rijstroken en gaan alleen in de spits open voor het verkeer. Tussen Zoetermeer-Oost en Gouda zal een maximumsnelheid van 100km/u gaan gelden, ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Rijkswaterstaat