Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

'Motto' zoekt nieuwe gesprekspartners!

Binnenkort introductiecursus voor nieuwe medewerkers van 'Motto'

In de Beverwaard, IJsselmonde en Lombardijen loopt al enige jaren het unieke project Motto. Uniek omdat vrijwillige wijkbewoners op persoonlijke wijze ondersteuning bieden aan medewijkbewoners die in een moeilijke periode van hun leven zitten. Juist dan heb je behoefte om je verhaal te vertellen, om te praten over wat je overkomen is.

Mensen zien zich geconfronteerd met het gegeven opnieuw vorm te moeten geven aan hun leven of met het vinden van een nieuw evenwicht. In de deelgemeente IJsselmonde wonen veel ouderen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Dierbaren zijn weggevallen, krachten nemen af, evenals de mobiliteit en nieuwe vrienden of kennissen komen er nagenoeg niet bij. Vragen dringen zich op: hoe moet ik verder met mijn leven? waarom zou ik nog? heeft mijn leven nog zin? is er nog iemand voor wie ik belangrijk ben?

Vrijwilligers gaan op bezoek bij met name ouderen in de wijk als gesprekspartners. Zij bieden een luisterend oor en ondersteuning bij dit soort levensvragen. Motto zoekt dringend nieuwe gesprekspartners! Wilt u op deze wijze iets voor anderen betekenen en uw eigen levenservaring inzetten? Verstaat u de kunst van het luisteren? Heeft u een antenne voor zingeving of levensvragen, beschikt u over inlevingsvermogen? Dan bent u meer dan welkom! Binnenkort gaan we met een nieuwe groep van start met een introductiecursus voor medewerkers van Motto. Een leuk en goed moment om in te stappen en mee te gaan doen! Voor meer informatie kunt u bellen naar Vraagwijzer IJsselmonde 482 11 00.