Protestantse Kerk in Nederland


Geruchtdag met Erik Borgman: God is overal

vr 5 september 2008
Onder het motto God is overal, maar niet alles is zo maar God organiseert Op Goed Gerucht op 5 september a.s. een studiedag. De vernieuwingsbeweging van theologen in de Protestantse Kerk heeft daartoe de Erik Borgman uitgenodigd voor een gesprek over theologie, religie en moderne cultuur.

Borgman, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, kiest in zijn essayistische theologie een verrassende invalshoek: De kerk is niet de zaaier van het Woord, maar zoekt en verzamelt in de wereld allerlei sporen van God. Religies kun je zien als visies op wat in het seculiere als heilig wordt beschouwd.

In de ochtend zal Borgman zijn pleidooi voor een theologie die elke binnen-kerkelijke beslotenheid overstijgt nader uitwerken, en in gesprek gaan met de zaal. Deelnemers kunnen s middags in de workshops zelf op zoek naar sporen van God op straat, in het gesticht, in de lucht en in de film. De wordshops staan onder leiding van Lisa Böll, Aart Mak, Titus Schlatmann en Marjeet Verbeek.

Aanmelding
De dag is bedoeld voor alle protestantse theologen: zij die werkzaam zijn (of waren) als predikant, geestelijk verzorger, kerkelijk werker, etc. De studiedag duurt van 10.0016.00 uur en wordt gehouden in Conferentiecentrum Hydepark te Doorn. De kosten bedragen EUR 35 (studenten EUR 17,50) te voldoen bij aankomst. Opgeven kan tot dinsdag 26 augustus, per mail via samvanschaik@pthu.nl of telefonisch op (0343) 52 42 50.

Meer informatie: www.opgoedgerucht.nl, en via Wilma Hartogsveld: whartogsveld@tiscali.nl