Herman den Blijker op zoek naar beste hobbykok van Nederland in ''Herrie aan de Horizon'
Herman den Blijker op zoek naar beste hobbykok van Nederland in ''Herrie aan
de Horizon'
Ze koken thuis de sterren van de hemel. Familie is altijd vol lof over
hun culinaire hoogstandjes en familiediners doen niet onder voor een
gastronomisch avondje uit. Een kritische noot horen ze zelden, maar
hoe goed zijn ze werkelijk? In Herrie aan de Horizon krijgen
ambitieuze hobbykoks de kans om de keuken thuis te verlaten en hun
kooktalent te laten beoordelen door kookgigant Herman den Blijker.
Honderden aanmeldingen en twee zware selecties verder, neemt hij negen
geselecteerde talenten mee op een cruise over de Middellandse Zee.
Tijdens een culinaire afvalrace strijden deze hobbykokers voor wat ze
waard zijn in de mooiste steden aan de Middellandse Zee. Grote vraag
is wie als overwinnaar uit de bus komt na deze culinaire zeeslag en
zich de beste hobbykok van Nederland mag noemen.
Den Blijker vertrekt met de negen geselecteerde koks vanuit Athene op
de MS Rotterdam van de Holland America Line voor een cruise die vele
culinaire hoogte- en dieptepunten gaat kennen. Op verschillende
locaties aan de Middellandse Zee zoals Santorini, Rome, Napels, Monte
Carlo, Barcelona en Cadiz krijgen de kandidaten de meest uiteenlopende
en uitdagende kookopdrachten. Deze hebben altijd te maken met de
plaats waar ze op dat moment zijn. Pasta maken in Rome, Grieks koken
op Santorini, inkopen doen op de Mercat de la Bocqueria in Barcelona
voor een uitgebreid Captains Diner en meedraaien in de gigantische
keuken aan boord. Elke week moet het kooktalent dat de opdrachten het
minst goed uitvoert het schip verlaten. Uiteindelijk blijven er twee
kandidaten over. Dit duo vaart mee op het nieuwe schip van de Holland
America Line, de MS Eurodam nog voordat de Koningin het schip heeft
gedoopt. Aan boord bereiden zij een vijfgangenmenu voor een topjury.
De finalist die deze opdracht het best uitvoert mag zich de beste
hobbykok van Nederland noemen en gaat naar huis met een eigen
kookboek, een workshop bij de beroemde Parijse kookschool Le Cordon
Bleu, een stage bij Hermans held, de Parijse 3-sterren chef Alain
Passard en een cruise.
Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "Met Herrie aan de Horizon
vernieuwt zowel Herman den Blijker als RTL 4 haar succesvolle kookslot
op de dinsdagavond. In nog geen drie jaar tijd heeft Herman zeven
verschillende kook/realityprogramma's tot een succes weten te maken.
Met Herrie aan de Horizon zetten we die traditie voort : vernieuwen
binnen een vertrouwde omgeving. De arena, deze keer de Middelandse Zee
en de prachtige cruiseschepen MS Rotterdam en MS Eurodam, zorgen voor
mooie beelden, veel levendigheid en een unieke kijk op de kook- en
eetgewoonten in maar liefst zeven verschillende landen. Daarnaast is
de strijd die de koks met elkaar onder tijdsdruk aangaan onder leiding
van Den Blijker dusdanig spannend, dat Herrie aan de Horizon een niet
te missen programma is.
Uitzending: Wekelijks, vanaf dinsdag 2 september, tussen 21.30 en
22.30 uur.
---
---
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met
de afdeling Communicatie RTL Nederland: Donate Brunink via tel. 035
-671 8624, donate.brunink@rtl.nl of Susanne van der Klugt, via tel.
035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl. U kunt daarnaast ook
onze website www.pressroomrtlnederland.nl.
Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van
JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of
JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde
onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.
RTL Group