RTL Group

Herman den Blijker op zoek naar beste hobbykok van Nederland in ''Herrie aan de Horizon'

Herman den Blijker op zoek naar beste hobbykok van Nederland in ''Herrie aan de Horizon'

Ze koken thuis de sterren van de hemel. Familie is altijd vol lof over hun culinaire hoogstandjes en familiediners doen niet onder voor een gastronomisch avondje uit. Een kritische noot horen ze zelden, maar hoe goed zijn ze werkelijk? In Herrie aan de Horizon krijgen ambitieuze hobbykoks de kans om de keuken thuis te verlaten en hun kooktalent te laten beoordelen door kookgigant Herman den Blijker. Honderden aanmeldingen en twee zware selecties verder, neemt hij negen geselecteerde talenten mee op een cruise over de Middellandse Zee. Tijdens een culinaire afvalrace strijden deze hobbykokers voor wat ze waard zijn in de mooiste steden aan de Middellandse Zee. Grote vraag is wie als overwinnaar uit de bus komt na deze culinaire zeeslag en zich de beste hobbykok van Nederland mag noemen.

Den Blijker vertrekt met de negen geselecteerde koks vanuit Athene op de MS Rotterdam van de Holland America Line voor een cruise die vele culinaire hoogte- en dieptepunten gaat kennen. Op verschillende locaties aan de Middellandse Zee zoals Santorini, Rome, Napels, Monte Carlo, Barcelona en Cadiz krijgen de kandidaten de meest uiteenlopende en uitdagende kookopdrachten. Deze hebben altijd te maken met de plaats waar ze op dat moment zijn. Pasta maken in Rome, Grieks koken op Santorini, inkopen doen op de Mercat de la Bocqueria in Barcelona voor een uitgebreid Captains Diner en meedraaien in de gigantische keuken aan boord. Elke week moet het kooktalent dat de opdrachten het minst goed uitvoert het schip verlaten. Uiteindelijk blijven er twee kandidaten over. Dit duo vaart mee op het nieuwe schip van de Holland America Line, de MS Eurodam nog voordat de Koningin het schip heeft gedoopt. Aan boord bereiden zij een vijfgangenmenu voor een topjury. De finalist die deze opdracht het best uitvoert mag zich de beste hobbykok van Nederland noemen en gaat naar huis met een eigen kookboek, een workshop bij de beroemde Parijse kookschool Le Cordon Bleu, een stage bij Hermans held, de Parijse 3-sterren chef Alain Passard en een cruise.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "Met Herrie aan de Horizon vernieuwt zowel Herman den Blijker als RTL 4 haar succesvolle kookslot op de dinsdagavond. In nog geen drie jaar tijd heeft Herman zeven verschillende kook/realityprogramma's tot een succes weten te maken. Met Herrie aan de Horizon zetten we die traditie voort : vernieuwen binnen een vertrouwde omgeving. De arena, deze keer de Middelandse Zee en de prachtige cruiseschepen MS Rotterdam en MS Eurodam, zorgen voor mooie beelden, veel levendigheid en een unieke kijk op de kook- en eetgewoonten in maar liefst zeven verschillende landen. Daarnaast is de strijd die de koks met elkaar onder tijdsdruk aangaan onder leiding van Den Blijker dusdanig spannend, dat Herrie aan de Horizon een niet te missen programma is.

Uitzending: Wekelijks, vanaf dinsdag 2 september, tussen 21.30 en 22.30 uur.


---

---
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Donate Brunink via tel. 035
-671 8624, donate.brunink@rtl.nl of Susanne van der Klugt, via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl.

Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.