RTL Group

Race tegen de klok in bloedstollende Ice Road Truckers bij RTL 7

Race tegen de klok in bloedstollende Ice Road Truckers bij RTL 7

Het gitzwarte ijs kraakt onder de wielen. Continue is er de dreiging van de genadeloze dieptes die kil en koud schuilgaan onder de veertig ton wegende vrachtwagens van de Ice Road Truckers. In deze nieuwe adembenemende reality-serie van mannenzender RTL 7 gaat de kijker op reis met de zes grootste waaghalzen van Canada. Deze chauffeurs sturen hun trucks met gevaar voor eigen leven over bevroren meren naar het noordelijkste puntje van de aardbol. De cameras volgen de Ice Road Truckers en hun machtige achttienwielers, die 350 mijl door de ijselijke woestenij moeten afleggen om de mijnwerkers van de Noord-Canadese diamantmijnen van materiaal en voorraden te voorzien. De jaarlijkse dash for the cash naar het afgelegen Yellowknife is een bloedstollende race tegen de klok, want de speciaal voor de gelegenheid voor tien miljoen dollar aangelegde weg is gemaakt van ijs en smelt in zestig dagen weg. De beloning is groot voor de chauffeurs, maar de risicos zijn nog groter. Want de angst dat de onbetrouwbare weg zomaar onder de Ice Road Truckers verdwijnt, is alom aanwezig.

Boudewijn van Schaik, programmadirecteur van RTL 7: Ice Road Truckers past naadloos binnen de mannelijke programmering van RTL 7. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Engeland en Australië is het programma een enorm succes. Het is rauwe reality, waar de spanning van afdruipt. Echte televisie voor echte mannen.

Ice Road Truckers wordt dit najaar onderdeel van de nieuwe maandagavond van RTL 7, een avond waarop de mannenzender van Nederland letterlijk en figuurlijk gas geeft. Medio oktober start daar het nieuwe autoprogramma van RTL 7, dat wekelijks vanuit de studio het laatste automotive-nieuws en -trivia op een scherpe en gevatte manier brengt.

Uitzending: najaar 2008 bij RTL 7.


---

----------------------------------------------- Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse van RTL Nederland communicatie, via telefoon (035-6718933) of email (jasper.teijsse@rtl.nl). Ook kunt u onze website bezoeken, via pressroomrtlnederland.nl.

Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.