Gemeente Groningen

Dagje zwemmen blijkt goedkoopst in Kardinge, provincie Groningen

Een dagje zwemmen in een zwemparadijs kan het goedkoopst in Kardinge. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder dertien zwemparadijzen in Nederland. Een dagje zwemmen voor een gezin met twee kinderen inclusief eten en drinken kost daar 63,05 euro. Dat is zo'n twintig euro goedkoper dan een gemiddeld dagje zwemmen in Nederland.

foto zwemmers in kardinge Het duurst is het Tikibad in Wassenaar. Daar kost een dagje zwemmen en eten 170 euro. Het flinke prijsverschil met Kardinge is wel verklaarbaar, aldus de Consumentengids. "Kardinge is een aanzienlijk eenvoudiger zwembad dan het Tikibad. Het heeft bijvoorbeeld 1 glijbaan van 60 meter lengte. Het Tikibad heeft er 11, waarvan de langste 150 meter is. Bovendien zit in de prijs van het Tikibad ook de entreeprijs voor pretpark Duinrell."

Broodjes hamburger
In het onderzoek zijn de grootste - of één van de grootste - zwemparadijzen per provincie onderzocht. Entree, eventueel parkeergeld, kluisjes en eten en drinken zijn meegenomen: vier koffie, tien flesjes frisdrank, vier ijsjes, vier broodjes kaas en vier broodjes hamburger. Een gezin kan de kosten drukken door eten en drinken van huis mee te nemen, schrijft de Consumentengids. Dat mag overal, behalve bij DeSmelt in Assen. Over de zwemwaterkwaliteit in Kardinge is de Consumentenbond positief.

Magische grens
Nog meer Gronings zwembadnieuws: de gemeente verwacht dat het bezoekersaantal in het gemeentelijke zwembad de Papiermolen dit jaar de `magische grens' van 100.000 bezoekers overtreft. Er zijn nu al 70.000 zwemmers geweest. De laatste keer dat er 100.000 bezoekers kwamen, was in 2006.