Productschap Diervoeder

Mededeling over verstrekte certificaten

Het Productschap Diervoerder heeft geconstateerd dat de Poska Izba Handlu Zagranicznego Sp. Z o.o. (Polish Chamber of Foreign Trade Certification) certificaten verstrekt die de indruk kunnen wekken dat een bedrijf dat in het bezit is van een dergelijk certificaat, GMP+ gecertificeerd is.

Op de door de Poolse instantie afgegeven certificaten staat de volgende tekst vermeld:

This Certificate is granted as evidence that management system of:

(name company)

Complies with the requirements of the standard;

GMP+ Standard B2.

Het Productschap Diervoeder benadrukt dat bedrijven die uitsluitend in het bezit zijn van een dergelijk certificaat niet GMP+ gecertificeerd zijn. Alleen door het PDV geaccepteerde certificatie-instellingen zijn gemachtigd om GMP+-certificaten aan bedrijven te verstrekken (zie certificatieprocedure conform artikel 3, lid 1 t/m 4 van het A1-document). De naam van de certificatie-instelling staat altijd op het GMP+-certificaat vermeld.

De Polish Chamber of Foreign Trade Certification heeft het PDV toegezegd geen certificaten meer te verstrekken die de indruk kunnen wekken dat een bedrijf GMP+ gecertificeerd is. Omdat de door deze instantie verstrekte certificaten een looptijd hebben van drie jaar bestaat de mogelijkheid dat u ook in de komende periode bedrijven met een dergelijk certificaat tegen komt.