ROC Friese Poort

Bart Helmholt verovert Sulveren Pols
In een enerverende wedstrijd is Bart Helmholt erin geslaagd een lange gekoesterde wens in vervulling te laten gaan, namelijk het winnen van de Sulveren Pols. Bart heerste de hele wedstrijd en werd met een afstand van 19.93 meter de terechte winnaar.

De wedstrijd bij de senioren kwam moeizaam op gang. Alleen Bart Helmholt wist meteen in de eerste ronde de 18 meter te passeren. In de tweede ronde kwam hij zelfs tot 19.37 meter en was daarmee zeker van de finale. Opvallend was dat van de vijf finalisten, drie man zich pas in de laatste ronde wisten te plaatsen. Ysbrand Galama werd knap tweede met 18.82 meter en titelverdediger Henk Schievink ging met 18.79 meter met het brons naar huis. De finale werd aangevuld met Oane Galama (18.49 meter) en Thewis Hobma (18.11 meter).

Thomas Helmholt zorgde bij zijn derde poging voor grote consternatie. Hij stond helemaal stil op het dode punt en wist op knappe wijze de polsstok over het dode punt te brengen. Dit gaf echter dusdanig veel kracht op de polsstok dat deze finaal doormidden brak. Gelukkig landde de goed getrainde Thomas net in het zandbed. Tot grote opluchting van iedereen bleef Thomas wonder boven wonder ongedeerd en bleef de schade beperkt tot een gebroken polsstok. Met de polsstok van afdeling Winsum kon de wedstrijd worden voortgezet.

In de finale beet de concurrentie zich volledig stuk op de afstand van Bart Helmholt. Bart zelf wist in de eerste finaleronde op een schitterende wijze duidelijk te maken wie aanspraak mocht maken op de overwinning. Hij wist boven in de polsstok te komen en een afstand van maar liefst 19.93 meter te realiseren. De ontlading bij Bart was meteen groot en de concurrentie moest zich na dit machtsvertoon gewonnen geven. Hiermee wist Bart dan eindelijk de Sulveren Pols te winnen!

Bron: www.fierljeppen.info

Bekijk hier de uitslagen