ROC Friese Poort

Jacob Scherjon, Anna Jet Leyenaar en Dictus Hoeksma mooie winnaars FK Jacob Scherjon en Anna Jet Leyenaar zijn er in geslaagd hun titels tijden het Fries Kampioenschap te prolongeren. Bij de jongens werd Dictus Hoeksma de zeer verrassende winnaar.

De jongenscategorie kende een zeer verrassende winnaar in de persoon van Dictus Hoeksma. Hij wist dit jaar nog geen prijs te winnen, maar sprong meteen in zijn eerste sprong naar een geweldig nieuw persoonlijk record van 16.37 meter. Grote favoriet voor de titel, klassementsleider Hans Ulco de Boer sneuvelde al in de voorronde. Folkert Heida, tweede met 15.73 meter, en Albert-Jan Venema, derde met 15.67 meter, wisten zich als verwacht wel te plaatsen voor de finale. Zij slaagden er echter niet in om in de buurt te komen van de afstand van Dictus. Daarmee was Dictus een zeer gelukkige, maar vooral verrassende winnaar.

De junioren hadden lange tijd moeite om tot echt verre afstanden te komen. De strijd verliep in eerste instantie dan ook erg verrassend. In de overgangsklasse wist eerst Age Ellert van der Velde tot een geweldig nieuw persoonlijk record te komen van 17.64 meter en meteen daarna overtrof Edde Wolters zichzelf met een sprong van 17.03 meter. Favorieten Nard Brandsma en Alwin Fonk waren absoluut niet in goede doen en wisten geen finaleplek te veroveren. Titelverdediger Jacob Scherjon deed dat wel, zij het met `slechts`17.43 meter en Sjoerd Hobma kwam in de finale met 17.13 meter. De vijfde finaleplek was voor Chaim La Roi.

In de finale stelde Jacob Scherjon op knappe wijze orde op zaken. Met een prima 18.13 meter wist hij Age Eldert te passeren en zo een tweede grote verrassing te voorkomen.

Bij de dames werd de beslissing ook pas in de finale geforceerd. De voorronde was knap gewonnen door Anouk Greveling met 14.22 meter. Torenhoge favoriete Anna Jet Leyenaar werd tweede met 13.95 meter en Dilys Vlieger derde met 13.62 meter. In de finale liet Anna Jet zien, waarom zij al 18 van de 22 wedstrijden op haar naam heeft geschreven. Met 14.92 meter in de eerste finalesprong en 14.94 meter in haar laatste poging maakte zij duidelijk welke dame momenteel de dienst uit maakt in Friesland. Voor Anna Jet was het de tweede Friese titel op rij.

Bron: www.fierljeppen.info

Klik hier voor de uitslagen