Gemeente Uithoorn

Voorlopige plaatsbepaling tuingroendepots

12 augustus 2008 print
B&W hebben zes plekken bekend gemaakt waar zij depots voor tuingroenafval willen plaatsen. Bewoners kunnen daar vanaf dit najaar hun tuingroen brengen. Komende zes weken kunt u eerst nog uw mening geven over de plekken, waarna B&W een definitief besluit nemen.

In januari zijn alle duobakken in de gemeente vervangen door grijze minicontainers voor zowel restafval als groente- en fruitafval. Tuinafval moet nog wel verplicht gescheiden worden ingezameld. Daarom willen B&W in elke wijk een tuingroendepot plaatsen. Dit zijn afgescheiden plaatsen van circa drie bij zes meter die worden opgenomen in de bestaande groenvoorziening. Bewoners kunnen hier op elk moment van de dag hun tuinafval kwijt.

Na overleg met Buurtbeheer is de gemeente tot de volgende plekken gekomen:

* De Legmeer : hoek Bertram/Op de Klucht

* Thamerdal : Karel Doormanlaan (ter hoogte van de De Savornin Lohmanlaan)

* Meerwijk West : Polderweg (in de berm tegenover Bergeend/Eidereend)

* Meerwijk Oost : Laan van Meerwijk, ter hoogte Elbe
* Zijdelwaard : Leopoldlaan (noordkant)

* De Kwakel : Rozenlaan (westkant, iets ten noorden van de rotonde)

De omwonenden van deze locaties worden deze week per brief geïnformeerd. Iedereen heeft de kans om eventuele bezwaren tegen deze locaties aan B&W kenbaar te maken. De periode van inspraak is van 13 augustus tot en met 23 september 2008. Binnen deze periode is het mogelijk een schriftelijke reactie in te dienen bij het college van B&W. In oktober maken B&W de definitieve plaatsen van de tuingroendepots bekend.
^

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl