Nederlandse Tafeltennisbond

Dolf Jansen brengt ode aan Waldner bij TTV Hilversum

Het dagelijkse VPRO-programma Olympia Monoloog staat dinsdag 12 augustus (19:25 uur, Nederland 3) in het teken van tafeltennis. Columnist/cabaretier Dolf Jansen brengt daarin een ode aan legende Jan-Ove Waldner. De uitzending is opgenomen bij TTV Hilversum.

De opnames van de 'Olympia Monoloog' bij TTV Hilversum. Tafeltennissers Lars Adema en Erwin Knecht
helpen columnist Dolf Jansen bij zijn ode aan Jan-Ove Waldner. (FOTO: © NTTB / TTV Hilversum)

De monoloog is een column, waarin en bekende Nederlander een (oud)sporter bewierookt of een moment, een prestatie. Ook kan de columnist zijn/haar eigen sportverleden erbij betrekken.

De Olympische Sportquiz wordt door diverse (oud)Holland Sport-medewerkers speciaal voor de Olympische Spelen gemaakt. Alleen de Monoloog is opgenomen. De rest van de uitzending wordt dagelijks live gebracht vanuit het Olympisch stadion in Amsterdam.

Presentator Jan-Joost van Gangelen leidt binnen het uur twee teams door een quiz met sport & spel en actualiteit & nostalgie. Sportliefhebbers Peter Heerschop en Viggo Waas zullen de teams aanvoeren, bijgestaan door thuisblijvende sporters, familieleden van sporters en diverse bekende liefhebbers.

Ook de jongens van VPRO's Draadstaal zullen dagelijks een bijdrage leveren. Theo Reitsma is aanwezig om de zaak met strenge en bezielende leiding in de hand te houden. De Olympia Monoloog vormt een rustpunt in de uitzending en duurt twee minuten.

NTTB/HH/TTV Hilversum