Mollema naar Het Expertise Centrum

12/08/2008 10:30

Het Expertise Centrum

Den Haag - Met ingang van heden is Ruud Mollema RE RA als senior-consultant in dienst bij Het Expertise Centrum (HEC).

Mollema (1956) is als registeraccountant en register EDP-Auditor bij PricewaterhouseCoopers acht jaren verantwoordelijk geweest voor de adviespraktijk in het Noorden van het land (audit- en adviesopdrachten op financieel gebied, procesverbetering en ICT in zowel overheid als bedrijfsleven).

Vanuit de audit- en adviespraktijk is Ruud Mollema in 2002 lid geworden van de directie van de Informatie Beheer Groep, waar hij vijf jaar verantwoordelijk is geweest voor de dienstverlening aan het onderwijs, de invoering van het Onderwijsnummer en de Wet Inburgering voor de IB-Groep. Intern was hij belast met kwaliteit, strategie, efficiencyverbetering (onder meer de invoering van SAP en administratieve vereenvoudiging) en Ketensamenwerking.

De afgelopen 14 maanden was Mollema bij ICTU programmamanager van OverheidsDienstenPlatform, een programma voor standaardisatie van gegevensuitwisseling (OverheidsServiceBus) en gebruik van basisregistraties (Gemeenschappelijke Ontsluiting van de Basisregistraties en de TerugMeldFaciliteit).

Mollema werkt voor de sector Bestuur, woont in Assen en maakt deel uit van de noordelijke vestiging van HEC.





http://www.hec.nl