Ingezonden persbericht


--------------------------------------------------PERSBERICHT---------------------------------------------

Rekenachterstand aangepakt!

Muiswerk Educatief zorgt voor een goede start van het rekenonderwijs door in september de bundel Rekenen op maat op de markt te brengen. Het bijzondere aan deze leergang is dat hij helemaal digitaal wordt aangeboden.

Meer rekenzwakke scholen dan taalzwakke scholen
Het afgelopen jaar raakten de media niet uitgepraat over de slechte kwaliteit van het rekenonderwijs. In de zomervakantie lekte een conceptrapport van de onderwijsinspectie uit, dat liet zien dat het rekenonderwijs op 27% van de basisscholen onvoldoende is. Dat was schrikken, zeker omdat het aantal taalzwakke scholen "slechts" 12% bedraagt.

Een goed begin...
Vanaf september biedt Muiswerk Educatief hulp aan in de vorm van een serie nieuwe computerprogramma's: Rekenen op maat 1, 2 en 3. Samen behandelen zij alle lesstof vanaf de zomervakantie tot aan de kerstvakantie van groep 3. Dit is een essentiële periode omdat hier de basis voor verdere rekenvaardigheden wordt gelegd.

Helemaal digitaal
De nieuwe leergang past zich automatisch aan het niveau en het tempo van elke leerling aan. Iedere oefening begint met één of meer uitlegschermen, die duidelijk worden voorgelezen. Op elk antwoord volgt een adequate reactie, iets wat noodzakelijk is bij het zelfstandig leren met behulp van een computer. De programma's slaan scores en antwoorden automatisch op, zodat leerkrachten die op elk moment kunnen bekijken.

Urenlang oefenmateriaal
Rekenen op maat 1, 2 en 3 bevatten samen 6 diagnostische toetsen en 117 oefeningen die steeds wisselen van inhoud. De oefeningen maken gebruik van 250 uitlegschermen en bijna 2500 plaatjes. Onbeperkt gebruik van de Bundel Rekenen op maat is mogelijk vanaf 164,50 euro excl. BTW per jaar.

--------------------------------------------EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------

Noot aan de redactie:
Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma's helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas. Elke leerling krijgt namelijk een oefenprogramma op maat en oefent hiermee alleen zijn zwakke punten. Rekenen op maat wordt ontwikkeld in samenwerking met E-didact (www.e-didact.nl).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linette Eveleens, Muiswerk Educatief, J.A. van Seumerenlaan 5-7, 1422 XS, Uithoorn, e-mail: info@muiswerk.nl, telefoon: 0297-523159.

Meer informatie:
www.muiswerk.nl/rekenenopmaat1 www.muiswerk.nl/rekenenopmaat2
www.muiswerk.nl/rekenenopmaat3

Nieuwsbericht over het conceptrapport van de onderwijsinspectie: www.dag.nl/1091360/NIEUWS/Artikelpagina-Nieuws/Rekenonderwijs-op-kwart-basisscholen-slecht.htm