Ingezonden persbericht



Mexicana netwerk bij oneworld's Global Explorer rond-de-wereld tarief

Dinsdag, 12 augustus 2008: De netwerken van Mexicana en Click Mexicana zullen beschikbaar zijn via oneworld's Global Explorer tarief met ingang van 1 september, dus nog voor de aansluiting van de luchtvaartmaatschappijen bij de alliantie volgend jaar - waardoor nog meer van de wereld wordt opengesteld aan reizigers die rond-de-wereld reizen plannen.

Global Explorer is het enige rond-de-wereld tarief dat aangeboden wordt door Mexicana en Click Mexicana, totdat ze in 2009 deel gaan uitmaken van oneworld, waarna zij ook het volledige gamma van de alliantietarieven, diensten en voordelen zullen aanbieden.

Global Explorer maakt het mogelijk om te reizen via de tien leden van oneworld en hun ca. 20 aangesloten luchtvaartmaatschappijen - plus geselecteerde luchtvaartmaatschappijen die geen deel uitmaken van oneworld, waardoor het netwerk dat onder het tarief valt nog verder wordt uitgebreid.

Reizigers die gebruik maken van Global Explorer kunnen vliegen met elke oneworld luchtvaartmaatschappij en geselecteerde andere luchtvaartmaatschappijen. oneworld omvat tien van de grootste en beste in de industrie, allemaal bekend vanwege de kwaliteit van hun klantenservice - American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, met Mexicana vanaf volgend jaar - en ongeveer 20 aangesloten luchtvaartmaatschappijen, waaronder LAN Argentina, LAN Ecuador, LAN Peru, China's Dragonair en Zuid-Afrika's Comair.

Met Global Explorer kunnen reizigers ook reizen via Aer Lingus, Air Pacific, Gulf Air, en Mexicana en Click Mexicana vanaf 1 september. Vluchten met de Qantas code, maar die worden uitgevoerd door Air Niugini Air Tahiti Nui, Air Vanuatu, Air Vietnam, Aircalin en South African Airways zijn ook inbegrepen.

Mexicana en Click Mexicana voegen nog eens 20 bestemmingen in Mexico en één in Canada (Edmonton) toe aan het netwerk dat gedekt wordt door Global Explorer, wat reeds zo'n 700 bestemmingen in circa 150 landen omvat in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en de Stille Zuidzee en Europa.

oneworld is de enige alliantie met een werkelijk wereldwijd netwerk met als enige alliantie aangesloten luchtvaartmaatschappijen uit Zuid-Amerika, Australië en het Midden-Oosten.

De luchtvaartmaatschappijen van de alliantie bedienen al zo'n 15 bestemmingen in Mexico en 110 in heel Latijns-Amerika. Dus, met Mexicana en Click Mexicana, zal Global Explorer ongeveer 35 gateways in Mexico - en meer dan 130 in heel Latijns-Amerika aanbieden.

meer.

Mexicana en Click Mexicana bij Global Explorer.2

Global Explorer biedt eenvoudige, flexibele en waardevolle rond-de-wereld reizen voor trips tot een jaar lang. Vier versies zijn beschikbaar. Voor meer informatie, zie hieronder.

Global Explorer is één van de twee rond-de-wereld tarieven van oneworld. Het andere rond-de-wereld tarief is oneworld Explorer. Dit omvat reizen via alleen de aangesloten luchtvaartmaatschappijen van de alliantie en hun dochtermaatschappijen. Uniek is dat de prijzen zijn gebaseerd op het aantal bezochte continenten, in plaats van de gevlogen afstand. oneworld is de eerste in de reisindustrie die multi-luchtvaartmaatschappij rond-de-wereld tarieven online verkoopt als het in de komende weken zijn online boekingstool activeert voor oneworld Explorer.

oneworld biedt een breder scala aan alliantietarieven dan haar concurrenten. Voor degenen die niet de hele wereld over willen vliegen, omvatten deze Visit passes voor elk continent of multi-continent Circle tarieven.

Over Global Explorer

Er zijn vier versies van Global Explorer beschikbaar. Tiers 1,2 en 4 zijn alleen beschikbaar voor reizen in Economy Class, maar Tier 3 kan in First, Business of Economy Class. Niet alle niveaus worden in elk land verkocht.

Voor de volledige informatie, voorbeeldtarieven uit alle landen, boekingsarrangementen, regels en voorwaarden, kijk op: http://www.oneworld.com/ow/air-travel-options/round-the-world-fares/global-explorer of neem contact op met één van de deelnemende luchtvaartmaatschappijen of uw locale reisagent.

Voor de volledige informatie, voorbeeldtarieven uit alle landen, boekingsarrangementen, regels en voorwaarden voor het complete aanbod van oneworld´s tarieven, kijk op: http://www.oneworld.com/ow/air-travel-options of neem contact op met één van de deelnemende luchtvaartmaatschappijen of uw locale reisagent.

Over Mexicana en Click Mexicana

Mexicana, dat in 2009 zal toetreden tot oneworld, is de grootste luchtvaartmaatschappij in Mexico en Midden-Amerika - en één van 's werelds meest ervaren luchtvaartmaatschappijen, gestart in juli 1921. Samen met Click Mexicana heeft het 63 bestemmingen in 11 landen. Mexicana zelf vliegt op 46 bestemmingen in 11 landen, inclusief 18 bestemmingen in Mexico. Click Mexicana´s netwerk omvat 22 bestemmingen in Mexico, plus Havana (Cuba). De twee luchtvaartmaatschappijen bedienen zes overlappende bestemmingen, hierdoor komt het gezamenlijke nationale netwerk op 34 vliegvelden.

Bestemmingen in Mexico die aan oneworld worden toegevoegd - en aan Global Explorer met ingang van 1 september - omvatten: Chetumal, Ciudad del Carmen, Culiacán, Huatulco, Manzanillo / Playa de Oro, Mazatlán, Merida, Mexicali, Minatitlán / Coatzacoalcos, Morelia, Nuevo Laredo, Oaxaca, Puerto Escondido, Reynosa, Saltillo, Tijuana, Tuxtla Guitierrez, Veracruz, Villahermosa en Zacatecas.

Mexicana vliegt met één van de modernste vloten ter wereld, met in totaal 62 Airbus A320 types en Boeing 767s. Click Mexicana vliegt met 18 Fokker 100s.

Mexicana is recentelijk voor het tiende achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot World Travel Awards' Best Airline Mexico en Midden-Amerika, Best Business Class Latijns-Amerika voor het derde achtereenvolgende jaar en Best Internet Site in Latijns-Amerika (allemaal in 2007), en Best Airline in Mexico voor het tweede achtereenvolgende jaar, door Global Traveler magazine.

meer.
Mexicana en Click Mexicana bij Global Explorer.3

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen zoals American Eagle, het Zuid-Afrikaanse Comair, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana wordt lid in 2009 en haar dochteronderneming Click Mexicana wordt een affiliate lid.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

. Bedienen samen bijna 700 luchthavens in bijna 150 landen, met meer dan 9000 vluchten per dag.
. Hebben bijna 550 luchthavenlounges voor luxeklanten.
. Vervoeren ongeveer 320 miljoen passagiers per jaar.
. Stellen 250.000 mensen tewerk.

. Beheren bijna 2500 vliegtuigen.

. Generen jaarlijks meer dan 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens.

oneworld haalde op de 2007 World Travel Awards voor het vijfde opeenvolgende jaar de titel van 's werelds meest vooraanstaande luchtvaartalliantie binnen.

{0>For further media information, contact:Voor meer media-informatie kunt u contact opnemen met: . {0>oneworld media representative Belgium and Netherlands Ocky Wiemeyer, on +31 20 715 5330, at ocky@wieco.nlOcky Wiemeyer, oneworld-persvertegenwoordiger voor Nederland, telefoon +31 20 715 5330; e-mail ocky@improve-network.com . {0>oneworld Vice-President Corporate Communications Michael Blunt, on +44 7711 997487, at mblunt@oneworld.comMichael Blunt, Vice-President Corporate Communications van oneworld, telefoon +44 7711 997487; e-mail mblunt@oneworld.com


---- --