Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Echt, 12 augustus 2008

Jubilerend Reef Precisie groeit door

Reef Precisie uit Echt wil de komende jaren het personeelsbestand uitbouwen van vijftig naar ongeveer 65 mensen. "We groeien gestaag," zegt directeur Johan Hundscheid van het metaalbewerkingsbedrijf. "In eigen land en in Duitsland zijn we bezig met een aantal nieuwe, grote contracten. Verder zien we dat bestaande klanten steeds meer van ons vragen. We hebben absoluut meer mensen nodig om het werk af te krijgen."

Reef Precisie is toeleverancier van fijnmechanische metalen onderdelen voor verschillende industrietakken. Tot de afnemers behoren fabrikanten van drukpersen, digitale kopieermachines, textielmachines, defensiematerieel, medische apparatuur, meet- en regelinstrumenten en laserapparatuur. Daarnaast zetten de medewerkers van Reef complete modules met verschillende componenten in elkaar. "Onze afnemers stellen hoge eisen aan de kwaliteit en exacte afmetingen," aldus Johan Hundscheid. "We werken met de modernste, computergestuurde bewerkingsmachines waardoor we snel complexe onderdelen in kleine en middelgrote series kunnen maken. Een eigen cleanroom klasse 10.000 stelt ons in staat om voor de medische industrie te werken. We werken samen met een vast engineeringbureau bij het ontwikkelen van producten. Onze producten kunnen we tot een vijfduizendste millimeter nauwkeurig leveren. Dat is nog geen nanoniveau, maar daarmee kunnen we in de industriële markt de concurrentie goed aan."

Vijftig jaar
Reef Precisie bestaat precies vijftig jaar. Het bedrijf werd in 1958 opgericht in Roermond. Na een tussenstop in Maasbracht landde Reef in 2001 in een gloednieuw pand op bedrijventerrein De Berk in Echt. Een kwart van de productie gaat naar afnemers in Nederland, driekwart naar bedrijven in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland. "De laatste jaren zijn we in omzet gestaag gegroeid, maar dat hebben we kunnen opvangen door te automatiseren en te robotiseren. Met de grotere portefeuille aan opdrachtgevers zullen we nu ook in bezetting gaan groeien. Het is alleen moeilijk om aan goede vakmensen te komen. Het bedienen van de machines vraagt minstens een mbo-niveau en soms ook hbo-niveau. Reef is niet het enige bedrijf dat groeit. We vissen allemaal in dezelfde vijver terwijl er nog altijd te weinig jongeren kiezen voor een opleiding in de metaal." Het probleem van de personeelswerving probeert Reef Precisie op te lossen door vooral een goede werkgever te zijn. "We doen niet mee aan het wegkopen van mensen. Wel hebben we goede arbeidsvoorwaarden en interessant, afwisselend werk. Omdat we voor zoveel verschillende klanten werken, nationaal en internationaal."

Open dag
Reef Precisie viert het gouden jubileum onder andere met een open dag op zaterdag 30 augustus. Iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen in het bedrijf. Meer informatie is te vinden op www.reef.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht