Basisscholen en senioren enthousiast over veilig 'googelen' .

12/08/2008 12:08

Dabedoo BV

Dabedoo schenkt

eerste 4.400 euro

aan goede doelen

Honderden basisscholen hebben het afgelopen voorjaar de kindveilige zoekmachine Dabedoo.nl ingesteld op hun lescomputers. Na de bescheiden start in 2007 is daarmee duidelijk geworden dat Dabedoo voorziet in een behoefte. Per dag ontdekken meer gebruikers de zoekmachine van Nederlandse bodem.

De Dabedoo-database is inmiddels uitgegroeid tot bijna 400.000 kindvriendelijke websites. Een jaar na de start is er dan ook groot nieuws: de Dabedoo-database wordt op 1 januari 2009 met bijbehorende zoekfuncties geïntegreerd in een nieuw internetportaal voor het primair en speciaal onderwijs.

De scholenwedstrijd 'Dat Bedoel Ik' die in het voorjaar werd gehouden krijgt volgend schooljaar een vervolg. Maar behalve docenten en leerlingen in het basisonderwijs spreken de integriteit en eenvoud van de 'kwaliteits-database' ook senioren aan. Ouderen wensen doorgaans niet met confronterende websites te worden verrast. Ook hebben ze liever concrete zoekresultaten dan een lawine aan niet-relevante informatie.

Dabedoo.nl steunt vijf goede doelen: Stichting Cliniclowns, Doe een Wens, Johan Cruyff Foundation, Stichting Kinderen Kankervrij en de Richard Krajicek Foundation. De afspraak is dat deze vijf een aandeel krijgen van de omzet. Met trots stellen de oprichters van de zoekmachine voor het eerst 4.400 euro ter beschikking.

INFO:

De Nederlandse zoekmachine Dabedoo.nl streeft er naar scholen en anderen kosteloos een (kind-)veilige startpagina te bieden op hun computernetwerken. Anders dan reguliere zoekmachines weert Dabedoo seks en geweld uit zoekresultaten op internet. Dabedoo ging in juli 2007 van start vanuit het Brabantse Liempde.





http://www.dabedoo.nl/