Verizon Business helpt bedrijven om voordeel te halen uit veelbelovende, complexe beveiligingstechnologie

12/08/2008 13:02

PR Newswire

BASKING RIDGE, New Jersey, August 12 /PRNewswire/ --

- NAC biedt ondernemingen krachtige, multifunctionele beveiliging

Verizon Business zet zijn unieke combinatie van wereldwijde professional services en managed services in om klanten te helpen met het verwerven van inzicht in, en het implementeren en beheren van een van de meest veelbelovende doch complexe beveiligingstechnologieën van de afgelopen jaren: Network Access Control (NAC).

De technologie verbetert de netwerkbeveiliging door ervoor te zorgen dat alleen gemachtigde gebruikers en apparaten die aan de beleidsregels voldoen toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Deze controle vindt plaats op basis van intelligente functionaliteit die in het netwerk is ingebed. NAC is bij uitstek geschikt voor het beveiligen van de gehele organisatie met al zijn vertakkingen, oftewel de extended enterprise, doordat het een controlemechanisme biedt voor alle medewerkers, aannemers, klanten, leveranciers en partners die toegang tot het bedrijfsnetwerk zoeken om gebruik te maken van bedrijfskritische bronnen en zakelijke toepassingen.

"Vanwege haar complexiteit wordt Network Access Control-technologie momenteel slechts op uiterst kleine schaal ingezet, ondanks het feit dat deze technologie een krachtiger en efficiëntere manier biedt om hun gegevens te beschermen", aldus Kerry Bailey, vicepresident van Verizon Business Security Solutions. "Verizon Business heeft de ervaring en expertise in huis die nodig zijn om bedrijven met deze vertrouwd te maken en hen in staat te stellen om er op effectieve wijze gebruik van te maken".

De NAC-technologie is ontwikkeld om alleen netwerktoegang te verlenen aan apparaten van eindgebruikers, zoals servers, laptops en werkstations, indien deze apparaten aan de beleidsregels voldoen. Met behulp van intelligente functionaliteit die in het netwerk is ingebed controleert NAC eindpunten op alle vormen van toegang, inclusief toegang via LAN's en WAN's, draadloze verbindingen, toegang op afstand, toegang via onbeheerde apparaten en toegang door gasten. Indien een apparaat niet aan de richtlijnen van het beveiligingsbeleid van de klant voldoet, zal NAC het apparaat de toegang tot het netwerk ontzeggen of de toegang ervan beperken.

Door de netwerkbeveiliging te koppelen aan technologie voor identiteits- en toegangsbeheer en beveiligingstechnologie voor eindpunten (zoals antivirusfunctionaliteit, indringingspreventie en patchbeheer) zorgt NAC voor een aanzienlijke reductie van de potentiële schade die bekende en onbekende bedreigingen aan de kritische bedrijfsactiva kunnen aanrichten.

Hoe helpt Verizon Business om bedrijven te laten profiteren van de voordelen van NAC?

Verizon Business biedt ondersteuning voor alle aspecten van NAC, van het ontwerp tot de strategie en implementatie en van het beheer tot het onderhoud. De technologie is direct wereldwijd beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Stille Oceaangebied, met inbegrip van Australië, België, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Japan, Singapore en het Verenigde Koninkrijk.

Om bedrijven bij te staan bij het inzetten van NAC evalueren de experts van Verizon Business Professional Services eerst hun behoeften en vereisten om een optimale implementatie van NAC binnen de onderneming mogelijk te maken. Vervolgens helpt Verizon Business met het evalueren en selecteren van de juiste technologieleverancier. Verizon Business werkt samen met vooraanstaande leveranciers van NAC-oplossingen, zoals Cisco, Juniper Networks, ForeScout Technologies en TippingPoint.

Het professional services-team van Verizon Business draagt zorg voor het ontwerp van de infrastructuur, de configuratie en installatie van de NAC-technologie en de training van de medewerkers van de klant. De Managed Security Services (MSS)-technologie en het team van Verizon Business zorgen er daarnaast voor dat de NAC-infrastructuur van klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar worden beheerd en bewaakt.

Voor klanten die reeds gebruikmaken van de MSS-technologie van Verizon Business worden de loggegevens van de NAC-infrastructuur gecombineerd met gegevens die uit andere managed security-apparaten zijn verzameld om de klant een completer overzicht van diens beveiligingsstatus te bieden. Verizon Business heeft reeds Cisco Network Admission Control in zijn MSS-platform geïntegreerd, en is voornemens om additionele ondersteuning voor NAC-technologie te integreren.

Verizon Business Security-oplossingen, ondersteund door Cybertrust

Het NAC-aanbod van Verizon Business vormt onderdeel van diens krachtige dienstenportfolio. Verizon Business Security Solutions, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van managed security-diensten, biedt oplossingen voor risico's op het gebied van corporate governance, voor de naleving van de wet- en regelgeving, gegevensverlies en indringingspreventie, identiteitsbeheer en managed security. Deze oplossingen hebben stuk voor stuk ten doel om bedrijven en overheidsinstellingen te helpen om hun beveiligingsrisico's te beheren en bedrijfskritische activa te beschermen. Overal ter wereld bieden meer dan 1.100 beveiligingsexperts van Verizon Business deze oplossingen aan in de vorm van een reeks van managed services, professional services en technologieën die optimaal op de behoeften van klanten aansluiten. Raadpleeg voor meer informatie http://www.verizonbusiness.com/us/security.

Over Verizon Business
Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), beheert 's werelds meest gebruikte publieke IP netwerk en gebruikt haar wereldwijde netwerk mogelijkheden om grote ondernemingen en
overheidsinstellingen te voorzien van een ongeëvenaarde combinatie van beveiliging, betrouwbaarheid en snelheid. Het bedrijf integreert geavanceerde IP communicatie en information technology (IT) producten en diensten. Hiermee levert het bedrijf toonaangevende oplossingen aan ondernemingen inclusief managed services, security, mobility, collaboration en professional services. Deze oplossingen stimuleren innovatie en maken het klanten mogelijk om beter zaken te doen. Voor meer informatie, raadpleeg www.verizonbusiness.com

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Website: http://www.verizonbusiness.com
http://www.verizonbusiness.com/us/security
http://www.verizon.com/news

Brianna Carroll Boyle (US), +1-703-859-4251, brianna.boyle@verizon.com, of Junaidah Dahlan (Asia Pacific), +65-6248-6827, junaidah.dahlan@sg.verizonbusiness.com, of Clare Ward (EMEA), +44-118-905-3501, clare.ward@verizonbusiness.com; Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/618232.html






-