B EN W BERICHTEN 2008 - 31 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 12 AUGUSTUS

Burgemeester

1. (12-08) Het college verleent een algemene machtiging aan het hoofd en de teammanagers van de businessunit Juridische Diensten van de Servicedienst om de gemeente en haar bestuursorganen in juridische (voor)procedures te vertegenwoordigen voor de periode van 1 november 2008 tot en met 31 oktober 2009.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (12-08) Het college stelt E 3.039.096, - beschikbaar voor bouwmiddelen voor de vervangende nieuwbouw van het pand aan de Jagerstraat 22 voor openbare basisschool Vierambacht.

Wethouder Economie, Haven en Milieu

1. (12-08) Het college van B en W heeft de voortgangsmelding PMR/BRG 2008 vastgesteld. PMR staat voor project Mainportontwikkeling Rotterdam en BRG voor Bestaand Rotterdams Gebied. De rapportage wordt aangeboden aan het ministerie van VROM. Dit project kent een dubbele doelstelling: het ontwikkelen van de Rotterdamse haven én het gelijktijdig verbeteren van woon- en leefklimaat. Het BRG-programma loopt t/m 2020 en omvat vijf projecten en vijf deelprogramma's.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (12-08) Het college heeft besloten het deel dat betrekking heeft op Stadstoezicht in het Integraal mandaat- en volmachtbesluit 2006 aan te passen. In een onderdeel van dit besluit wordt verwezen naar de Marktverordening Rotterdam 2007 en het Marktreglement 2007. Deze regelingen zijn inmiddels vervallen en opgevolgd door de Marktverordening Rotterdam 2008 en het Marktreglement Rotterdam 2008.

2. (12-08) Het college gaat akkoord met de dienstreis van wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte naar Beijing. De wethouder bezoekt 20 tot 25 augustus met de directie van Sport en Recreatie en medewerkers van Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport de 29e Olympische Zomerspelen. De organisatie is in handen van Advanced Travel Partner en NOC*NSF. Op het programma staan expert meetings die onder andere gaan over het Olympisch Plan 2028.

3. (12-08) Het college heeft een wijziging van de statuten van de Stichting Rotterdam Sportsupport goedgekeurd. Een van de wijzigingen is de omschrijving van de doelgroep van de stichting. Deze wordt nu beperkt tot de amateursportverenigingen die zijn aangesloten bij een bond die is aangesloten bij NOC*NSF. Daarnaast benoemt de Raad van Toezicht geen leden meer op basis van een bindende voordracht door het Sportplatform Rotterdam. Voortaan benoemd de Raad zijn leden op basis van profielen die kunnen worden aangepast naar behoeften en omstandigheden.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (12-08) Het college heeft ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan "Schiebroek-zuid". Het plangebied wordt begrensd door Wilgenplasplein, Wilgensingel, Wilgenlei, Ringdijk, Melanchtonweg en de spoorbaan van RandstadRail. Het bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen en maakt enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk op de Asserweg, Teldersweg en Donkersingel. Daarnaast voorziet het plan in de nieuwbouw van de Wilgenborgh en 38 laagbouw woningen op de Adriaan Kluitstraat en een vergroting van het schoolgebouw van het Melanchton College langs de Ringdijk. Tijdens de periode van zes weken waarin het plan ter inzage ligt, kan iedereen zienswijzen bij de gemeenteraad indienen.

2. (12-08) Het college heeft ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan "Kern en Plassen". Het plangebied wordt begrensd door Argonautenweg, Streksingel, Strekkade, de Rotte, Prins Bernhardkade, Johan de Wittlaan, Emmalaan, Arolsenplein, Ringdijk en Jasonweg. Het bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen en maakt enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Zo komt er woningbouw en horeca aan de C.N.A. Looslaan 9 en bij Lommerrijk, een extra bouwlaag op het bouwblok aan de Weissenbruchlaan, een winkelvoorziening op het Cosseeterrein en een parkeerdek op het binnenterrein tussen Streksingel en Freericksplaats. Daarnaast komt er een parkeerterrein en een toegangsweg op de Molenweide en woningbouw aan de Straatweg 171. Verder voorziet het plan in de bouw van een botenloods voor hulpdiensten in het Berg- en Broekpark en een kleine horeca-inrichting aan de Weissenbruchlaan. Tijdens de periode van zes weken waarin het plan ter inzage ligt, kan iedereen zienswijzen bij de gemeenteraad indienen.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (12-08) Het college heeft besloten de tekst van het Sociaal Statuut Rotterdam 2005 aan te passen aan de wijzigingen in het bovenwettelijke sociale zekerheidsstelsel voor de sector gemeenten.

2. (12-08) Het college heeft besloten de heer P. van Dalen met ingang van 1 september 2009 voor twee jaar aan te stellen als projectdirecteur Bestuurlijke Handhaving bij Stadstoezicht. Hij is als tijdelijk extra directielid belast met de aanpak en realisatie van het project Bestuurlijke Handhaving.

Wethouder Participatie en Cultuur

1. (12-08) Het college van B en W heeft de zittingstermijn van de leden van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur verlengd tot 31 december 2008. De leden zijn: mevrouw Teenstra-Verhaar, de heren A. Achten, A. Adriaanse, R.J. van den Biesheuvel, A.J. Gosselaar, C. Esche, A. Klamer, mevrouw M. Lammers, de heren F. Lavooij, L. Ouwens, mevrouw S. Rots, mevrouw M. van Steen en de heer J. Tuytel.

Schriftelijke vragen

(12-08) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. R. Sörensen (Leefbaar Rotterdam) over fatsoenlijk optreden door particuliere bewakers. . P.D.T. van Houte (Leefbaar Rotterdam) over de opvang van verslaafde, verloederde, onverzekerde en werkloze Europeanen in de grote steden. . M. Heijmen (PvdA) en F. Talbi (PvdA) over het ontbreken van een schoolplein bij de G.K. van Hogendorpschool.


---- --